Ministrul Justiției pune la colț clanurile interlope: Am creat un front instituțional împotriva crimei organizate. Începe să dea rezultate! – FOTO

Redactor:
Alexandra Mortu

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu a anunțat că frontul instituțional împotriva crimei organizate care a fost creat în ultimele luni începe să dea rezultate – „Încep să cadă clanuri de interlopi. Se va continua până la capăt”.

Cătălin Predoiu a participat miercuri, 22 iulie 2020, la deschiderea webinar-ului „Aplicații pe surse deschise: convergența investigării infracțiunilor cu privire la proprietatea intelectuală, crima organizată, trafic de persoane și sisteme informatice”, potrivit just.ro.

Cătălin Predoiu, avertisment pentru interlopi: Încep să cadă clanuri! Se va continua până la capăt

În cadrul evenimentului organizat de Ambasada Statelor Unite la București, în colaborare cu Programul în Domeniul Criminalității Informatice și Proprietății Intelectuale (ICHIP) din cadrul Departamentului de Justiție al Statelor Unite, Departamentul de Stat al SUA, Interpol și IP Crime Investigators College, Adrian Zuckerman a subliniat faptul că Statele Unite și România „luptă umăr la umăr pentru combaterea crimei organizate și pentru a se asigura că infractorii nu vor scăpa de rigorile legii”.

De asemenea, ministrul Justiției a reiterat faptul că lupta împotriva crimei organizate și a clanurilor interlope continuă „până la capăt”.

„În materie de justiție, trebuie să ai răbdare”

„În lunile precedente, în colaborare cu Ambasada SUA, am desfășurat un program intens de pregătire a procurorilor, polițiștilor și altor categorii de experți în materia combaterii spălării banilor, crimei organizate, traficului de persoane, criminalității informatice, dar și a recuperării bunurilor provenite din infracțiuni și a asistenței victimelor traficului de persoane. Aș dori să mulțumesc tuturor participanților și instituțiilor care au cooperat în organizare, partenerilor noștri americani și să îmi exprim încrederea că acest program a contribuit efectiv la mai buna pregătire a procurorilor, polițiștilor și experților noștri, cu rezultate benefice în perspectivă pentru cetățeni.

Eficiența combaterii infracțiunilor stă în buna pregătire profesională și în cooperarea interinstituțională internă și internațională. Am creat pe parcursul lunilor precedente un front instituțional împotriva crimei organizate. Începe să dea rezultate. Încep să cadă clanuri de interlopi. Se va continua până la capăt. În materie de justiție, trebuie să ai răbdare, până când proceduri și operațiuni sunt duse până la capăt. E valabil în orice materie, în orice dosar, răbdare, până când procedurile ajung la final”, a declarat Cătălin Predoiu în cadrul evenimentului.

La aceste lucrări au participat și Gabriela Scutea, Procurorul General al României, precum și Bruce Swartz, Asistentul adjunct al Procurorului-Șef al Statelor Unite.

Inchide