Noi audieri în dosarul fraudării voturilor de la Sectorul 1. Șeful Biroului Electoral – Sector 1 ar putea fi chemat în premieră la Parchetul Curții de Apel București

Noi audieri în dosarul fraudării voturilor de la Sectorul 1. Șeful Biroului Electoral - Sector 1 ar putea fi chemat în premieră la Parchetul Curții de Apel București

Dosarul fraudării voturilor de la Sectorul 1 a ajuns, prin preluare, la Parchetul Curții de Apel (PCA) București, întrucât este vizat procurorul de judecătorie care era șeful Biroului Electoral – Sector 1 la acel moment.

Acesta ar putea fi audiat pentru prima dată la PCA București în perioada următoare, deoarece fostul anchetator al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), Sorin Iasinovschi, nu l-a chemat niciodată să dea cu subsemnatul, deși era cel mai important în ecuația anchetei.

Procurorul care ar urma să fie audiat este Nicolae Sprîncu, președinte al Biroului Electoral Sector 1 la ultimele alegeri locale

Peste 1000 de dosare din cele aproape 4000 care se aflau la desființata Secție de Investigare a Magistraților au fost preluate de procurorul de la Parchetul Curții de Apel București desemnat recent de șefa PICCJ Gabriela Scutea, după desființarea SIIJ.

Istoricul dosarului fraudei electorale de la Sectorul 1

GÂNDUL a relatat anterior, în februarie 2022,  că procurorul Sorin Iașinovschi a făcut 166 de disjungeri în dosarul fraudei electorale de la Sectorul 1, în ceea ce privește modul în care fiecare dintre secții a manevrat și sigilat sacii cu buletinele de vot, în care s-a umblat în noaptea de după alegerile locale din septembrie 2020.

Disjungerile au fost făcute către parchetul de sector, iar partea de dosar rămasă în rem la SIIJ. După desființarea acestei structuri, dosarul va pleca, cel mai probabil, către Parcherul Curții de Apel București, acolo unde – conform proiectului de desființare a SIIJ ce urmează să fie aprobat în Parlament- vor există doi procurori desemnați cu competență pe astfel de cauze.

În acest dosar, procurorul Iașinovschi nu l-a audiat pe procurorul Bogdan Sprîncu, cel care a condus Biroul Electoral Sectorul 1.

Totodată, la dosar există și declarația vicepreședintei BEJ1, judecătoarea Olimpia Crețeanu, care a dezvăluit anchetarorilor modul în care s-a realizat predarea sacilor cu voturi și cu liste permanente sau suplimentare. Mai mult, aceasta a declarat că sacii au fost aruncați de-a valma și ștampilele au fost găsite, ilegal, în saci.

Ancheta a bătut pasul pe loc

Ancheta a bătut pasul pe loc, procurorul așteptând renumărarea voturilor de către polițiști. Avocatul Mihai Drăgan a declarat, în februarie, pentru Gândul, că prin acest mod de instrumentare a cauzei „se pune cruce pe acest dosar”.

Renumărarea voturilor de la alegerile din Sectorul 1, în dosarul de la SIIJ
Dosarul de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a fost deschis după ce Dan Tudorache a depus plângere în cazul președintelui Biroului Electoral al Sectorului 1, Nicolae Sprîncu.

Procurorul de caz de la SIIJ le-a cerut în februarie polițiștilor să redeschidă toți sacii cu buletinele de vot și procesele verbale de la secțiile de votare din Sectorul 1, organizate pentru alegerile locale din septembrie 2020. Zece polițiști au fost desemnați să se ocupe exclusiv de punerea în aplicare a solicitării venite de la SIIJ, iar termenul de soluționare era 8 aprilie 2021.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
A murit de 8 ori! Bărbatul care i-a șocat pe medici!
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Decizie crucială pentru șoferii din România. Totul s-a decis astăzi
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom