Noi date din anchetă. Ce viteză avea poliţistul care a accidentat-o mortal pe Raisa și a rănit-o pe prietena ei

Noi date din anchetă. Ce viteză avea poliţistul care a accidentat-o mortal pe Raisa și a rănit-o pe prietena ei
FOTO: GÂNDUL
Publicat: 03/05/2022, 11:22
Actualizat: 03/05/2022, 11:25

Expertiza tehnică în cazul accidentului din Bulevardul Laminorului a fost finalizată, anunță avocatul Adrian Cuculis, cel care reprezintă familia Raisei, fetița care și-a pierdut viața după ce a fost călcată pe trecerea de pietoni de un polițist. S-a stabilit, astfel, că omul legii care se afla la volanul mașinii circula cu 88 de kilometri la oră în momentul impactului.

„Neatenția, ignorarea semnelor de circulație și viteza excesivă – toate cuprinse în culpa polițistului. Se mai arată în expertiză că mașina MAI era corespunzătoare din punct de vedere tehnic”, transmite, marți, avocatul Cuculis.

Accidentul a avut loc la începutul acestui an, pe data de 13 ianuarie. Raisa și prietena ei au fost lovite de o maşină a Poliţiei când traversau strada pe trecerea de pietoni. La volanul mașinii se afla agentul Constantin Popescu.

Filmul accidentului din Laminorului

Raisa și Marina, ambele în vârstă de 11 ani, au fost lovite în plin de o maşină a Poliţiei, pe 13 ianuarie, în timp ce traversau pe la o trecere de pietoni de pe Bulevardul Laminorului din Sectorul 1. În urma impactului, Raisa a murit, iar Marina a fost rănită și transportată la Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu”.

Momentul în care cele două fetițe au fost călcate de mașina de poliție a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă. În imagini se vede cum Raisa este lovită în plin de mașina de poliție, care circula cu viteză, și apoi este aruncată pe capotă și purtată circa 50 de metri.

Agentul Constantin Popescu, care era singur în mașină, nu băuse și nu consumase droguri, potrivit anchetatorilor.

Citește și

EXCLUSIV | Mărturia bărbatului care a văzut accidentul provocat de polițist și a stat alături de fetița supraviețuitoare: „A ridicat-o în aer și a mers cu ea pe capotă. Stăteam în fața ei, ca să nu-și vadă prietena întinsă pe asfalt”

EXCLUSIV| Polițistul care a omorât o fetiță când traversa strada a aprins semnalele luminoase după accident – SURSE

VIDEO| Două fetițe, spulberate de o maşină de Poliţie în București. Una dintre ele a murit

În ce stare se află fetița care a supraviețuit accidentului groaznic în care două copile au fost lovite în plin de o mașină de poliție

Adina Anghelescu-Stancu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro, citeste mai mult
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase