Părinții Robertei și Sebastian refuză orice înțelegere cu părinții lui Vlad Pascu, asasinul copiilor lor. O mediere, “Nu se va întâmpla niciodată!“

Părinții Robertei și Sebastian refuză orice înțelegere cu părinții lui Vlad Pascu, asasinul copiilor lor. O mediere, “Nu se va întâmpla niciodată!“
Publicat: 30/01/2024, 20:28

Părinți lui Sebastian și Roberta, copiii ucişi vara trecută la  2 Mai de către Vlad Pascu, drogat, dependent și traficant de droguri, au  refuzat marți orice înțelegere cu familia asasinului. Vlad poate ispăși maxim 25 de ani de închisoare pentru uciderea celor doi și rănirea altor trei tineri. Executarea cu suspendare a pedepsei este exclusă, în urma noilor reglementări legislative produse de această tragedie, dar poate fi scăzută în urma bunei purtări a lui și familiei. În consecință, Miruna și Mihai Pascu încearcă să ofere despăgubiri, mită, pentru o imagine mai bună în instanță.

Tatăl lui Sebastian spune că îşi doreşte pedeapsa maximă pentru Vlad Pascu, în timp ce tatăl Robertei afirmă că „nu se va întâmpla niciodată” să accepte o mediere care ar duce la eventuala reducere a pedepsei pentru Vlad Pascu.

Banii nu pot cumpăra suflete

Familia lui Vlad Pascu a propus pentru marţi după-amiază o întâlnire cu scop de mediere cu părinții celor doi studenţi ucişi de tânărul drogat. Părinţii celor doi studenţi au refuzat însă medierea.

Valentin Olaru, tatăl studentului care şi-a pierdut viaţa în accident, spune că îşi doreşte pedeapsa maximă pentru cel care i-a ucis fiul.

Au vrut o mediere. Este normal în proces. Ei oferă o sumă de bani, dar noi deja am refuzat. Nu se va duce nimeni. 100% am refuzat. Nu există aşa ceva. Nu trebuie să ne plătească copiii. Noi vrem pedeapsa maximă pentru ei, a declarat pentru Antena 3 tatăl lui Sebastian Olariu, conform News.ro.

Şi tatăl tinerei ucise în accidentul provocat de Vlad Pascu exclude ideea de a primi bani, spunând că familia acestuia doreşte acum mediere în speranţa că autorul accidentului va primi o pedeapsă mai blândă.

Aşa ceva nu se va întâmpla niciodată. Eu nu cumpăr sufletul copilului meu pentru câţiva arginţi. Acest ajutor între ghilimele, financiar, vine mult prea târziu. Nu ne-a întrebat nimeni şi oricum nu aveam nevoie, ţin să subliniez, dar măcar ca gest omenesc să ne fi întrebat cineva când am avut copiii la capelă. Vor mediere, adică să mai scadă din sentinţă, să ce? Eu nu vând sufletul copilului meu pentru câţiva arginţi, a declarat, potrivit antena3.ro, tatăl Robertei Dragomir.

Polițiștii „complici” chemați în instanță

Tatăl Robertei promite că îi va chema în instanţă şi va face demersuri împotriva tuturor poliţiştilor care l-au lăsat pe Pascu liber înainte de producerea accidentului.

„Mare atenţie şi pentru domnii, doamnele din magistratură de la Mangalia! Să nu încerce să facă cineva ceva, vreo nefăcută. Sunt cu ochii pe ei. Poliţia Română, care a fost atunci de l-au dat deoparte să nu păţească Vlad Pascu ceva, poliţiştii de la Rutieră, eu îi voi chema în instanţă şi pe dumnealor. Sunt la fel de vinovaţi ca şi Vlad Pascu, doar că nu au fost fizic la volanul maşinii”, a declarat Cătălin Ştefan Dragomir.

O încercare josnică

Vlad Pascu și familia acestuia au făcut o „încercare josnică” de a obține o reducere a posibilei pedepse, a acuzat sâmbătă avocatul unora dintre victime.

„Urmare a cererii formulate (…) de către domnul Pascu Matei Vlad, vă comunicăm invitația la mediere având ca termen data de 30.01.2024, ora 14, la sediul nostru din București (…), în vederea medierii având ca obiect pretențiile civile formulate de părțile civile în dosarul 4989.254/2023 aflat pe rolul Judecătoriei Mangalia”, se arată în documentul transmis familiei Robertei de un birou de mediator.

Aportul Poliției Române

Accidentul a avut loc în 19 august, pe DN 39, în apropierea localităţii Vama Veche, după ce Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri care mergeau pe marginea drumului. Roberta Marina Dragomir (20 de ani) și Sebastian Andrei Olariu (21 de ani), ambii studenți la Facultatea de Geografie a Universității București, au murit pe loc. Alți trei tineri au fost răniți.

Tragedia de la 2 Mai a aruncat într-un nou scandal Poliția Română, condusă (din mai 2021) de către inspectorul general Benone Matei, aflat în subordinea directă a chestorului Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne.

O bătălie pierdută, anunța ministrul Predoiu

Accidentul a scos la iveală detalii revoltătoare. Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori – cu o zi înaintea tragediei, la un filtru, și chiar în aceeași noapte. A fost lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă. La mai puțin de o oră, Vlad Pascu a provocat accidentul.

Cătălin Predoiu a anunțat apoi că șeful Poliției Județene Constanța, Adrian Glugă, a demisionat. El a spus că în Constanţa bătălia cu criminalitatea a fost pierdută în ultimii 5-10 ani, astfel că întreaga structură organizatorică a Inspectoratului Județean de Poliție va fi „desființată și reclădită”, iar între timp va exista o conducere interimară.

Citiți și: Tatăl lui Vlad Pascu, glumă fără sens: ”Ştiţi ce am fost înainte să fiu milionar? Miliardar!”. Ce spune bărbatul despre accidentul produs de fiul său

EXCLUSIV VIDEO | Mama tânărului care a provocat tragedia de la 2 Mai a venit la Poliție alături de fostul soț. Miruna Pascu este sub control judiciar

Discuții cutremurătoare între Miruna Pascu și fiul ei Vlad, drogatul ucigaș de la 2 Mai. Ce strategii avea mama să-l scape pe fiu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!