UPDATE: Visarion Alexa rămâne sub control judiciar. Tribunalul București a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a preotului

UPDATE: Visarion Alexa rămâne sub control judiciar. Tribunalul București a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a preotului
Publicat: 26/09/2022, 11:20
Actualizat: 26/09/2022, 11:47

Visarion Alexa contestă controlul judiciar, în timp ce procurorii îl vor arestat. Tribunalul București judecă, luni, dosarul privind măsurile preventive ce sunt luate în cazul preotului suspectat de agresiune sexuală în timpul spovedaniei.

UPDATE: Visarion Alexa rămâne sub control judiciar

Tribunalul București a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a preotului, dar și cererea lui Visarion Alexa de a fi cercetat în libertate.

„Respinge ca neîntemeiate contestațiile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 6 și de inculpatul Alexa Visarion”, a decis, luni, Tribunalul Capitalei.

Decizia este definitivă.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Zi cu emoții pentru preotul Visarion Alexa. Tribunalul București are de analizat, luni, cererea lui de scoatere de sub control judiciar și cercetarea sa în libertate. Procurorii cred, însă, că el ar trebui arestat pentru suspiciunile grave care planează asupra sa.

Preotul a venit, luni, la instanța din Capitală, însă nu a dorit să vorbească cu presa.

Tot mai multe presupuse victime rup tăcerea

Preotul Visarion Alexa a fost plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile după ce a fost acuzat pentru agresiune sexuală de o enoriașă, pe care ar fi atins-o în zonele intime în timpul unei spovedanii.

Între timp, o nouă presupusă victimă a preotului Visarion Alexa a decis să rupă tăcerea. A publicat mesaje care demonstrează că preotul o hărțuia constant.

Au apărut noi stenograme incendiare în ancheta preotului Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală.

Și mai grav este că în unul dintre mesaje, preotul îi scrie victimei că „o știe de mică” pentru că a crescut sub ochii lui.

(CITEȘTE AICI CONVERSAȚIE DINTRE PREOT ȘI PRESUPUSA VICTIMĂ)

Și-a recunoscut fapta. Nu mai are voie să oficieze slujbe

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a anunţat, joi, că preotul Visarion Alexa a recunoscut, în faţa unei comisii a Arhiepiscopiei Bucureştilor, fapta de care este acuzat, fiind suspendat de la slujire şi retras din funcţia de paroh.

Ca urmare a recunoașterii faptei, Arhiepiscopia a luat următoarele decizii statutare, despre care susține că sunt singurele ce pot fi luate până la pronunțarea sentinței de către instanță:

  • interdicția a oficia orice serviciu religios
  • retragerea funcției de paroh, ceea ce înseamnă că nu mai are dreptul de a semna niciun document al parohiei de care aparține și de a se implica în niciun act administrativ
  • obligația de a informa constant, cu celeritate și sinceritate Centrul eparhial (Arhiepiscopia) despre evoluția cercetărilor judiciare cu privire la acuzațiile ce îi sunt aduse.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a precizat că, după pronunţarea sentinţei judecătoreşti, Arhiepiscopia Bucureştilor va comunica sancţiunile împotriva preotului Visarion Alexa, acestea urmând a fi „direct proporţionale cu faptele dovedite din punct de vedere judiciar”.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase