Primele imagini! PRINS POL în MALTA. Care sunt șansele să fie extrădat Paul Hohenzolern-Sigmaringen “al României“, ot Lambrino

Publicat: 29/04/2024, 21:09
Actualizat: 30/04/2024, 00:32

Prinţul Paul Phillipe “al României“ a fost dibuit și reținut dintr-un resort din Malta, The Westin Dragonara. O cameră în respectivul hotel costă peste 300 de euro pe noapte. Operațiunea de capturare a fugarului a fost posibilă în urma activităţilor de cooperare între Poliţia Română şi Poliţia din Malta, au precizat surse judiciare. Faţă de acesta urmează să se deruleze procedurile specifice, au adăugat sursele citate. Primele imagini de la arestarea sa au fost publicate de Ziarul de Iași. Şeful Poliţiei Române, Benone-Marian Matei, a afirmat că Paul Phillipe al României a fost localizat în urma informaţiilor transmise de poliţiştii români, el fiind împreună cu soţia sa, Lia de România. Prințul nu s-a opus în momentul capturării. Despre soarta fiului lor, Carol-Ferdinand, prințul conceput in-vitro, nu există informații.

Prințul Paul Hohenzolern-Sigmaringen “al României“, nepotul Regelui Carol al II-lea, a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, în dosarul Ferma Băneasa. El a fugit din țară, în Franța, cu puțin timp înainte de pronunțarea iminentă a deciziei.

Paul după gratii, cel puțin până pe 9 mai

Instanța din Malta a decis luni arestarea preventivă a fugarului Paul de România până pe data de 9 mai.

Din informațiile pe care le avem, solicitarea acestuia, de a fi eliberat pe cauțiune, a fost respinsă, decizie care poate fi însă contestată. Ministerul Justiției va continua demersurile și va depune eforturi pentru ca prințul Paul să-și execute pedeapsa în România, așa cum procedează cu orice fugar al statului român. Vom informa cu privire la etapele procedurale ulterioare. Vom furniza toate documentele și informațiile necesare pentru ca instanța din Malta să accepte predarea fugarului, comunică Alina Gorghiu pe FB.

Şeful Poliţiei Române, Benone-Marian Matei, a afirmat că Paul Phillipe al României a fost localizat într-un resort din Malta în urma informaţiilor transmise de poliţiştii români, el fiind împreună cu soţia sa Lia de Română. Prințul nu a depus rezistenţă în momentul capturării.

Urmărit internațional

Paul este urmărit internaţional în baza unui mandat european de arestare emis de Curtea de Apel Braşov la 18.12.2020 pentru executarea pedepsei de 3 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, complicitate la abuz în serviciu – pagubă: 9.523.769 euro.

Deși a fost depistat și arestat la Paris, el nu a putut fi extrădat în România, potrivit deciziei definitive a instanței franceze care a judecat și respins cererea de extrădare, invocând vicii de procedură.

Extrădarea din Franța, refuzată pe viciu de procedură

Pe 6 aprilie, reprezentanţii Ministerului Justiţiei au transmis, referitor la mandatul european de arestare pe numele lui Paul-Philippe de România, că instanţa din Franţa respins definitiv predarea acestuia către autorităţile din ţara noastră, invocând compunerea nelegală a completului de judecată din România. „Mai exact, faptul că unul dintre judecători nu ar fi depus jurământul la învestirea în funcţie”, potrivit MJ. Deşi procurorul de caz de la Parchetul francez a declarat recurs, el nu a motivat în termen calea de atac şi, prin urmare, a fost decăzut din termen, iar hotărârea primei instanţe a rămas definitivă.

Citiți și: Prințul Paul, urmărit din 2020 și fugit în Franța, a fost prins într-o țară din care poate fi EXTRĂDAT. Unde l-au găsit polițiștii

Paul al României a ajuns la mila prietenilor. Rămas fără milioanele de euro din Ferma Regală și fugit din țară, PRINȚUL trăiește de pe o zi pe alta

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău:...
FILMUL crimei din Crângași! Detalii șocante: Ce s-a întâmplat, de fapt
„În loc să facem nuntă, facem înmormântare”. Imagini dureroase de la înmormântarea Monicăi, tânăra de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
A murit un mare campion din România: Dumnezeu sa te ierte, drum lin către cer!
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
„Poarta către Lumea de Dincolo” din Siberia a început să se despice
×