Român condamnat la închisoare pe viață, după ce a torturat și ucis o fetiță de 18 luni, fiica partenerei lui

Român condamnat la închisoare pe viață, după ce a torturat și ucis o fetiță de 18 luni, fiica partenerei lui
Român condamnat la închisoare pe viață, după ce a torturat și ucis o fetiță de 18 luni, fiica partenerei lui / Pixabay - ilustrativ
Publicat: 07/12/2021, 16:09
Actualizat: 07/12/2021, 16:49

Gabriel Robert Marincat, un român de 26 de ani stabilit în Italia, a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce a torturat și ucis o fetiță de doar 18 luni, fiica partenerei sale de viață.

Curtea de Assise din Como a stabilit că bărbatul este vinovat de moartea micuței de doar un an și jumătate. Magistrații au stabilit că el trebuie să plătească despăgubiri în valoare de 200.000 de euro mamei fetei, dar și de 50.000 de euro tatălui ei.

Scenele de groază au avut loc în 11 ianuarie 2020, în localitatea italiană Cabiate, în apartamentul mamei copilului. Sharon Barni, fetița de doar 18 luni, fiica partenerului său, a fost bătută până la moarte și torturată, scrie La Stampa.

Marincat era singur acasă cu copilul. El le-a povestit carabinierilor că, în timp ce se juca, un calorifer care era amplasat pe un pantofar a căzut peste fetiță. Micuța ar fi continuat să se joace și apoi ar fi adormit pe canapea. De aceea, românul nu și-ar fi dat seama că s-a întâmplat ceva grav. El a cerut ajutor abia două ore mai târziu, când a venit în vizită bunica copilului.

Medicul legist a stabilit, însă, că povestea lui Marincat nu poate fi reală. În raportul preliminar transmis parchetului din Como, medicul a scris că micuța avea un număr mare de răni și vânătăi pe fiecare parte a corpului, chiar înainte de ziua morții. Acestea „cu siguranță nu pot fi atribuite căderilor accidentale sau accidentelor domestice”, a punctat cadrul medical.

Presa italiană a relatat că fetița era bătută frecvent și ar fi fost chiar violată de Marincat.

După patru luni de anchetă și interogatorii, timp în care s-a declarat nevinovat, bărbatul a recunoscut ce a făcut. El le-a spus anchetatorilor că a abuzat-o pe fetiță și ar fi bătut-o până când aceasta a murit. El le-a mai spus oamenilor legii că nu știe de ce a comis aceste fapte.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult