Scandal cu privire la desființarea SIIJ. Procurorul Liviu Tudose, mărturii fără precedent: “Mi-a fost fabricat un dosar penal! Am fost supus la abuzuri inimaginabile”

Scandal cu privire la desființarea SIIJ. Procurorul Liviu Tudose, mărturii fără precedent: “Mi-a fost fabricat un dosar penal! Am fost supus la abuzuri inimaginabile”
Scandal cu privire la desființarea SIIJ. Procurorul Liviu Tudose, mărturii fără precedent: “Mi-a fost fabricat un dosar penal! Am fost supus la abuzuri inimaginabile” SURSA foto: ziarulprahova.ro
Publicat: 19/03/2021, 11:00

Liviu Tudose, unul dintre cei mai apreciați și respectați procurori din judetul Prahova, a povestit, cu lux de amănunte, cum persoanele care deranjează sistemul sunt supuse la presiuni și umilințe, chiar și după o sentintă de achitare.

Liviu Tudose se consideră o victimă a sistemului corupt de justiție. A simțit cum libertatea unui individ poate depinde de mintea și acțiunile unui procuror răzbunător. În urma unor înscenări, denumite dosare penale, pe care Mircea Negulescu „Portocală” i le-ar fi făcut în vremea când era la DNA Ploiești sub conducerea lui Lucian Onea, Liviu Tudose ar fi avut de îndurat nu doar tortura psihică, ci și umilinte fizice și încălcări ale drepturilor fundamentale, cât timp s-a aflat în arest.

Probe false, declarații mincinoase sau fapte inventate sunt ingredientele pe care Mircea Negulescu și alții ca el le-au brevetat în cursul așa-zisei urmăriri penale și care au înlocuit procedurile judiciare conforme cu legea, anunță ph-online.ro.

Liviu Tudose a vrut, joi, să vorbească despre experiența sa cu procurorii corupți și despre cum aceste abuzuri ar putea fi lăsate în urmă dacă ar exista o răspundere reală a magistratilor. Nu a fost lăsat. I-a fost tăiat microfonul în timp ce povestea ilegalitățile lui „Portocală” și nu a mai apucat să vina cu argumente pentru menținerea activității SIIJ.

De precizat că procurorul Liviu Tudose și-a găsit, după mult timp, dreptatea și a fost, într-un final, achitat. Traumele, însă, vor rămâne pentru tot restul vieții.

Liviu Tudose, precizări pe Facebook. “Am avut calitatea de invitat”

Mă văd nevoit să ies din nou în spațiul public pentru a da câteva lămuriri în legătură cu prezența mea de astăzi, la ședința Comisiei juridice, disciplină și imunități în care a fost dezbătut proiectul de desființare a Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

Am avut calitatea de invitat și scopul prezenței mele l-am identificat a fi, încă o dată, acela de a aduce în atenția acestei comisii inimaginabilele abuzuri la care, eu în particular, dar și alți magistrati am fost supuși, în cursul anilor trecuți, de către procurorii DNA”, a scris, la început, Liviu Tudose.

“Stelian Ion a ridicat problema calității mele și a faptului că nu pot prelua cuvântul”

Pentru că în presa s-a preluat doar o parte din ceea ce s-a întâmplat astăzi, respectiv doar faptul că nu am fost lăsat să vorbesc, lucru parțial adevărat, se impun următoarele precizări:

După intervenția eficientă, verticală și extrem de profesionistă, așa cum ne-au obișnuit, a reprezentantelor asociațiilor profesionale UNJR, AMR, AJADO și APR, m-am înscris la cuvânt, motivat și mai mult de afirmația nereală a președintelui Comisiei, deputatul Usr-Plus Badea Mihai Alexandru, în sensul că ‘abuzurile au fost cazuri izolate’.

În acest context, ministrul justiției, Ion Stelian, a ridicat problema calității mele și a faptului ca nu ar fi conform Regulamentului să iau cuvântul, putând doar să asist la dezbateri.

Am replicat că îmi justific pe deplin calitatea, ca fost magistrat, acum pensionat, dar și fost inculpat, ‘grație’ abuzurilor procurorilor DNA.

De asemenea, l-am întrebat pe domnul ministru dacă nu cumva nu mă lasă să vorbesc de teama de ce-aș putea să spun. Evident, nu a răspuns.

După intervenția unor alți membri ai comisiei, am fost lăsat să vorbesc, dar mi s-a cerut să nu relatez nimic despre speța mea concretă, ci despre desființarea SIIJ”, a mai scris procurorul.

“Am vorbit despre condițiile din arest și tortură la care am fost suspus!”

Am replicat atunci că nu voi putea sa fac o disociere între cele două aspecte, pentru că am venit să vorbesc din perspectiva propriei experiențe, iar rolul prezenței mele este acela de a lupta prin orice mijloace pentru ca aceste abominații să nu se repete în viitor.

Profitând de contextul în care am fost lăsat, totuși, să vorbesc, într-o adevărată ‘cursă contra cronometru’, am încercat să spun cât de mult din ceea ce îmi propusesem, fiind conștient că îmi va fi tăiat microfonul, căci asta este modalitatea în care, în România anului 2021, se respectă dreptul fundamental la libertatea cuvântului.

Am vorbit despre modul incalificabil în care mi-a fost fabricat dosarul penal, despre abuzurile abominabile, despre încălcarea celor mai elementare drepturi procesuale, despre probe fabricate, despre modul în care procurorii încalcă procedura, sub ‘umbrela’ unor circulare aflate în afara legii și venite din vârful structurii DNA, despre condițiile din arest și tortură la care am fost supus”, a mai precizat Liviu Tudose.

“Desființarea SIIJ are ca unic scop încercarea de a se acoperi mizeriile și abuzurile comise”

În tot acest timp, vicepreședintele Comisiei, tot de la USR, încerca să deturneze discursul meu de la aspectele concrete privitoare la dosarul meu.

Am mai spus și faptul că desființarea SIIJ are ca unic scop încercarea de a se acoperi mizeriile și abuzurile comise și de a se evita tragerea la răspundere penală a celor vinovați.

În momentul în care am încercat să ofer și mai multe amănunte și referiri concrete la nelegalitațile cărora am fost victimă, mi-a fost tăiat microfonul, în încercarea disperata de a nu ma face auzit și mai mult de către reprezentanții presei, aflați în sală.

Nu este aici contextul în care să povestesc despre nivelul incalificabil al dialogului, contrelor și non-argumentelor în jurul cărora poartă o discuție într-o asemenea comisie care ar trebui să fie un ‘filtru’ de legalitate și de constituționalitate.

Închei prin a transmite domnilor parlamentari că, deși azi mi-au oprit cuvântul în aceasta manieră aproape infantilă, nu vor putea să îmi închidă nici gura, nici să-mi șteargă amintirile dureroase și nici să ma oprească să gândesc.

Și asta pentru că, în toți acești ani, singura mea faptă culpabilă a fost aceea să tac, în timp ce prea puțini au vorbit. Pentru că am gândit, ca și mulți dintre voi, că ‘mie nu mi se poate întâmpla’…”, este mesajul postat de Liviu Tudose.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Job-ul din România plătit cu 5.000 de lei/lună, pentru care ai nevoie 'decât' de 8...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
DJ Lalla s-a cazat în Mamaia la un prieten pe care îl cunoscuse pe TikTok...
Femeia cu cel mai sexy posterior din lume arată FABULOS! Galerie FOTO
Ultimele clipe din viaţa tinerei DJ Lalla. S-a cazat la un cunoscut în Mamaia şi...
Dusterul pe care românii nu l-au putut cumpăra se vinde pe AUTOVIT. Cât costă cea...
Profesorii vor primi bani în plus! Când intră suma pe card şi la ce pot...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
Oana Zăvoranu, jefuită de soț de 2 milioane €! Ce calvar a îndurat Oana Zăvoranu...
APARE pe cer VINERI, 29 septembrie! Cum să vezi CEA MAI MARE Lună din 2023
Cutremur total! Gabriela FIREA a anunțat: ȊL PĂRĂSESC
Când va fi difuzat noul sezon America Express – Drumul Soarelui
Ultimul mesaj al Laurei Roșca (DJ Lalla), înainte să fie găsită fără suflare pe o...
BANCUL ZILEI. Două tipe foarte frumoase discută în club: Dragă de când s-a cuplat cu...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse