VIDEO | Lindon Duduianu, un cunoscut interlop dat în urmărire pentru șantaj și tâlhărie, s-a predat: „Mă duc să-mi fac check-in, să vadă toată Poliţia Română”

Publicat: 27/01/2022, 10:03
Actualizat: 27/01/2022, 10:21

Lindon Duduianu, un cunoscut lider interlop dat în urmărire internațională pentru tâlhărie și șantaj, s-a predat autorităților române. El și-a anunțat revenirea în țară printr-un clip postat pe YouTube, filmat pe aeroportul din Marea Britanie, de unde a decolat spre România. „Mă duc să-mi fac check-in, să vadă toată Poliţia Română, Interpolul. Vin singur și vreau să se afle adevărul”, a transmis el.

Ștefan Duduianu, cunoscut ca Lindon, și-a anunțat revenirea în țară printr-un clip postat pe YouTube. El s-a filmat înainte de a face check-in-ul pe Aeroportul din Birmingham.

El a făcut apel la procurorul general României și la Ministrul Justiției să intervină în dosarul lui, pentru că el se consideră nevinovat.

„Vreau să fac și eu un anunț, pentru domnul procuror al României și către domnul ministru al Justiției. Eu, personal, ma simt nevinovat și este foarte mare abuz în dosarul meu. Domnul procuror al României, Poliția și ministrul Justiției vreau să ia atitudine în acest dosar pentru că eu chiar nu am făcut nimic. Dacă eu mă simțean vinovat, nu-mi mai cumpăram bilet să vin acasă sau să mă prezint singur. Am o familie, am un copil, de asta am stat până acum în Anglia, am muncit. Am o familie de crescut și întreținut”, a spus Lindon Duduianu.

Imediat după ce a postat acest clip, el a fost preluat de Poliție, chiar de pe aeroportul britanic.

Odată ajuns pe Aeroportul Otopeni, el a fost escortat de oamenii legii și dus la audieri.

„Am venit să se afle adevărul”, le-a spus el jurnaliștilor prezenți pe aeroportul din Capitală.

„În data de 27 ianuarie 2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale au încarcerat, în baza mandatului de arestare preventivă, un bărbat de 26 de ani. Acesta se afla în urmărire, iar în această dimineață a fost preluat dintr-un aeroport”, a a transmis, joi dimineața, Poliția Română.

Acuzat că a șantajat mai mulți maneliști

Lindon Duduianu era dat în urmărire internațională, alături de fratele lui, Florin, după ce au pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă în lipsă, într-un dosar de tâlhărie și șantaj.

Fratele lui este în continuare căutat de polițiști.

Cei doi sunt cercetați într-un dosar penal deschis după ce mai mulți maneliști au spus că au fost șantajați să cânte la petreceri organizate de interlopi, fără a fi plătiți pentru munca prestată. Mai mult, cântăreții au povestit că membrii grupului Duduianu le dădeau bani, în timpul evenimentelor, pentru a se lăuda, dar mai apoi îi luau înapoi.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase