1 IUNIE, ZIUA COPILULUI. Cum se pot sărbători cei mici în București

1 IUNIE, ZIUA COPILULUI. Cum se pot sărbători cei mici în București
Publicat: 30/05/2014, 18:30
Actualizat: 29/07/2014, 19:49

Ziua Internațională a Copilui, sărbătorită anual pe 1 Iunie, va fi marcată și anul acesta în București printr-o serie de evenimente speciale dedicate celor mici.

„Cișmigiul copiilor”, proiect inițiat de ArCuB, se va desfășura duminică în Parcul Cișmigiu din Capitală, începând cu ora 11:00. Aici, copiii se vor putea întâlni cu clovni, personaje animate, jongleri și magicieni. De asemenea, vor putea participa la diverse jocuri și concursuri. Spectacole de teatru ale unor trupe de actori independenți vor avea loc la Cetate, la Ciupercă, și în apropierea Aleii Trandafirilor, în timp ce pe Aleea Desenului se va organiza o expoziție de pictură și desen.

Pe scena mare amplasată în parc, de la ora 12:00, Corul de Copii Radio, sub bagheta dirijorului Voicu Popescu, va prezenta un program muzical special, conceput în jurul cântecelor de pe coloana sonoră a celor mai cunoscute filme de animație create în studiourile Disney. Vor mai cânta și grupul vocal Gianinani, grupul de copii DoReMi, grupul Melodia, corul de copii Allegretto ș.a.

Pe scena mică, de la ora 11:00 va avea loc un spectacol de magie, iar de la 12:55, Teatrul Țăndărică va prezenta spectacolul „Capra cu trei iezi”. Programul complet pentru „Cișmigiul copiilor” este disponibil aici.

Tot cu ocazia acestei sărbători, la Palatul Parlamentului se organizează „Ziua Porților Deschise” și „Parlamentul Copiilor”. Astfel, pe 31 mai, între orele 10:00 – 16:00, copiii și însoțitorii acestora vor putea vizita, gratuit, Palatul Parlamentului. Accesul se va face prin intrarea S1 (dinspre Parcul Izvor). În circuitul turistic au fost incluse, cu această ocazie, Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, sala de plen, sălile „Mihai Viteazul” și „C.A. Rosetti”, precum și sala de primiri oficiale, „I.G. Duca”.

Duminică, 1 Iunie, între orele 10.00 – 14.00, în cadrul evenimentului „Parlamentul copiilor”, „copiii vor deveni parlamentari pentru o zi și vor vota proiecte de legi inițiate chiar de ei”, potrivit Mediafax. Acțiunea este organizată în colaborare și cu participarea elevilor de la mai multe școli din București.

Întâlnire cu Itsy și Bitsy în Parcul Orășelul Copiilor

În Parcul Orășelul Copiilor din Capitală va avea loc duminică, de la ora 17:00, „Show-ul prietenilor cântăcioși”, organizat de Radio Itsy Bitsy. Cei mici sunt invitați să participe la o petrecere veselă, ce va include muzică, dans, jocuri și concursuri cu premii, dar și întâlniri cu personajele Itsy și Bitsy.

Și Teatrul „Ion Creangă” va avea un program special. Astfel, de 1 Iunie, la Sala Rapsodia se va juca începând cu ora 11:00 spectacolul „Sămânța vrăjită”. De la aceeași oră, dar și mai târziu (la 18:00), însă în Parcul „Alexandru Ioan Cuza”, copiii pot vedea spectacolul „Lumea lui Paparin”.

Teatrul „Ion Creangă” organizează un spectacol interactiv în hipermarketul Cora Pantelimon, unde, de la 11:00, se joacă „Aventuri în grădina de legume”, în vreme ce la Biblioteca Națională a României (Atrium) se va desfășura de la ora 13:00 un atelier pentru copii cu titlul „Împreună facem o poveste”. Intrarea este liberă.

Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” din București va sărbători Ziua Internațională a Copilului între 31 mai și 1 iunie. Așadar, în prima zi, sâmbătă, de la ora 10:00 se va deschide târgul „La plăcinte… înainte!”, unde cei mici pot gusta turtă dulce, plăcinte dar și alte dulciuri bio. Meșterii populari își vor expune jucăriile realizate în mod tradițional. Între 11:00 și 13:00, copiii pot participa la ateliere de creație de icoane pe sticlă și podoabe populare.

Duminică, din programul evenimentelor de la muzeu vor face parte spectacole de dans și cântece prezentate de diverse grădinițe din Capitală, concursuri și tombole cu premii, ateliere și, de la ora 14:00, o paradă a costumelor pentru serbare. Programul complet este disponibil aici.

Parcul Grădina Icoanei se va transforma în weekendul 31 mai – 1 iunie în „Grădina cu artiști”. Sâmbătă de la ora 11:00 copii de la Rall”s vor prezenta un spectacol de dans, iar mai târziu, începând cu ora 12:00, Centrul de Studii Româno-Japoneze, împreună cu Școala Haramitchi și Tenshin, organizează ateliere de cultură japoneză (origami, manga, caligrafie etc) pentru cei mici.

Duminică, sărbătoarea va începe la ora 12:00 cu o prezentare de modă cu și pentru copii. Două ore și jumătate mai târziu, Școala de dans Sobis va prezenta un spectacol.

În plus, în parc vor avea los și sâmbătă și duminică „Jocurile copilăriei”. Între orele 11:00-14 și 16:00-20:00, cei mici se vor putea juca „Țară, țară, vrem ostași!”, „Rațele și vânătorii”, „Ursul doarme și visează”, „Omul negru”, „Leapșa”, „Podul de piatră”, „Elasticul” ș.a.

De asemenea, voluntarii de la Asociația Red Panda vor fi prezenți atât sâmbătă, cât și duminică, orele 11:00 – 20:00, în Parcul Grădina Icoanei cu pisici și căței cu care cei mici se vor putea juca și chiar adopta.

Miss „1 Iunie” în Parcul Lumea Copiilor din Capitală

Aeroclubul Romaniei și Clubul Aviatorilor au pregătit pentru 1 Iunie un eveniment special ce va fi găzduit pe Aerodromul Clinceni, începând cu ora 10:30. Nu vor lipsi demonstrațiile avioanelor ultraușoare, motoparapantelor, a girocopterelor, nici salturile cu parașuta efectuate de TNT Brothers și parașutiștii Aeroclubului României, Blue Wings. Spectatorii vor putea admira și o vânătoare de baloane cu avionul și vor putea câștiga diverse premii la concursul de fotografii. Accesul pe aerodrom se va face începând cu ora 08:30 și va fi gratuit.

În Parcul Tineretului din Capitală, Poliția Locală a Municipiului București le va prezenta celor mici, duminică, de la ora 10:00, autovehiculele speciale din dotarea P.L.M.B. (autoutilitara de intervenție, autoturisme dotate cu camere de luat vederi, motociclete, mototriciclu sau biciclete cu autoechilibru), echipamentul polițiștilor locali dar și caii Patrulei Călare a Municipiului București.

În plus, copiii se vor putea plimba cu caii Patrulei Călare sau vor putea lua lecții de autoapărare.

Ziua Internațională a Copilului va fi celebrată și în Parcul Lumea Copiilor, sub genericul „1 Iunie cu Piedone”. Aici se vor desfășura concursul „Miss 1 Iunie” și „Festivalul Înghețatei”. De asemenea, cei mici vor putea participa la zeci de probe de aptitudini, jocuri, întreceri și concursuri, cu premii constând în dulciuri și jucării, vor primi lecții de prim ajutor medical, vor urmări demonstrații de dresaj canin de la polițiști, vor urmări probe de atletism sau demonstrații de arte marțiale ale reprezentanților unor renumite școli de sport.

În Parcul Academiei de Științe Agricole și Silvice, sâmbătă, 31 mai, de la 10:00, se va desfășura un concurs de făcut gogoși între două grupe de copii. Începând cu ora 12:00, cei mici sunt invitați să participe la un concurs de desen pe teme marine.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
EXLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ