6 alimente pe care s-ar putea să le consumi în mod greșit

6 alimente pe care s-ar putea să le consumi în mod greșit
Publicat: 10/02/2016, 10:38

Următorul, este să consumi într-un mod corect aceste alimente pentru a beneficia în întregime de vitaminele și mineralele pe care le conțin. Tăiatul căpșunelor, evitarea fructelor coapte, sau supra-gătirea broccoli-ului sunt câteva dintre exemple.

Iată modul corect de a consuma șase alimente sănătoase care nu ar trebui să lipsească din dieta ta:

1. Ciocolata neagră

Ciocolată și dulciurile sunt de cele mai multe ori catalogate că fiind nesănătoase, dar, acest lucru nu se aplică în cazul ciocolatei negre. Este un aliment plin de antioxidanți numiți flavanoide și epicatechine care reduc tensiunea arterială, scad riscul de atac de cord și accident vascular cerebral și mențin circulația sângelui în organism.

În plus, această gustare delicioasă poate reduce nivelul de cortizol sau hormonul stresului, iar antioxidanții ajută de asemenea la protejarea pielii de efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete. Totuși, dacă mănânci prea multă ciocolată neagră, sau dacă produsul achiziționat nu are un procent ridicat de cacao, s-ar putea să nu ai parte de toate aceste beneficii.

Doctorii Michael Roizen și Mehmet Oz susțin într-un articol publicat în „The Sun Sentinel” că nu ar trebui să consumi o tabletă întreagă, ci ar trebui să te limitezi la o porție de 6-8 grame pe zi. În acest mod poți să obții toate beneficiile nutriționale ale ciocolatei negre fără să consumi prea multe calorii. În plus, asigura-te că sortimentul pe care îl alegi are cel puțin 70% cacao și evită-le pe cele cu crema, care conțin de obicei uleiuri nesănătoase.

2. Morcovii

Morcovii conțin o serie de nutrienți și vitamine precum vitamina A și betacarotenul, iar consumul acestui aliment ajută la îmbunătățirea vederi, prevenirea cancerului și a bolilor cardiovasculare, a infecțiilor precum și la încetinirea procesului de îmbătrânire și îmbunătățirea aspectului pielii. Din nefericire, dacă obișnuiești să mănânci morcovii cruzi, s-ar putea să nu beneficiezi de toate aceste aspecte.

Potrivit unui studiu eloborat de către Universitatea Columbia și publicat în jurnalul „Cancer Epidemiology, Biomarkers &Prevention”, consumul morcovilor gătitiți față de cei cruzi, ajută organismul să absorbă mai bine carotenoidele, fapt care stimulează sistemul imunitar și sănătatea inimii reducând riscul de boli. Nu este atât de greu să incluzi morcovii gătiți în dietă ta zilnică. Ai la dispoziție o serie de alegeri gustoase de la supe, garnituri, piureuri sau, îî poți include în alte feluri de mâncare.

3.Broccoli

Broccoli-ul este un superaliment, bogat în potasiu, folați, fibre și vitaminele A, C, și B6. De asemenea, potrivit Huffington Post, consumul de broccoli ajută la prevenirea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul la sân sau cel de piele. Cu toate acestea, beneficiile broccoliu-ului sunt reduse dacă nu este consumat în mod corect. Potrivit unui studiu publicat în „The Journal of Agricultural and Food Chemistry”, gătitul la aburi este singura metodă care menține, și chiar crește, capacitatea broccoli-ului de a lupta împotriva cancerului.

În plus, dacă folosești alte metode de gătit, cum ar fi fiertul sau prăjitul, vei distruge enzimele care transformă „glucozinolati” în agenți (izotiocianati antiinflamatorii) care lupta împotriva cancerului.

Citește în continuare pe Csid.ro.