A vrut să slăbească, dar totul a devenit un coșmar. „Acum trebuie să mănânc întruna”. ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE!

A vrut să slăbească, dar totul a devenit un coșmar. Acum trebuie să mănânc întruna. ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE!
Publicat: 29/03/2013, 17:38
Actualizat: 29/07/2014, 19:27

O femeie din Marea Britanie, care a slăbit aproape 90 de de kilograme în urma unei intervenții chirurgicale la stomac, se confruntă acum cu anorexia și a fost în pericol să-și piardă viața din cauza malnutriției, relatează The Sun.

Medicii au explicat că, în urma unei complicații apărute după operație, organismul lui Julie Dunbar și-a pierdut capacitatea de a asimila substanțele nutritive din alimente, astfel că britanica în vârstă de 51 de ani este acum nevoită să consume 5.000 de calorii pe zi pentru a rămâne în viață.

„Nimeni nu crede că mănânc atât de mult într-o zi, iar cheltuielile noastre pentru hrană sunt uriașe. Cheltuim 200 de lire pe săptămână doar pentru mâncarea pe care o consum eu”, a mărturisit Julie.

Femeia a povestit că a plătit 10.000 de lire pentru operația suferită în 2010 și că a început să piardă în greutate la scurt timp.

„La început am fost foarte fericită pentru că slăbeam foarte mult, însă acest lucru trebuia să se oprească la un moment dat. Nu s-a întâmplat asta (…). Acum sunt un schelet”, a spus Julie, adăugând că fost nevoită să suporte alte două intervenții chirurgicale în anul 2012.

În plus, întrucât organismul său nu mai absorbea vitamina B12, zincul, cuprul și magneziul din alimente, femeia a dezvoltat encefalopatia Wernicke, un sindrom care se caracterizeaza prin ataxie, confuzie, oftalmoplegie și afectarea memoriei pe termen scurt.

„O persoană normală trebuie să consume circa 30-40 de grame de proteine pe zi, în timp ce au am nevoie de 125 de grame pentru ca nivelul de proteine din organism să poate fi reglat”, a povestit aceasta. „Trebuie să mânânc mult mai mult decât mâncam atunci când eram obeză. (…) Întotdeauna am ceva de mîncare în mână, mănânc continuu, mă trezesc uneori în mijlocul nopții pentru a gusta ceva”, a adăugat Julie.

Potrivit medicilor, boala de care femeia suferă acum este incurabilă.