Adina Buzatu: ”Cum să porți hainele sport în ținute smart”

Adina Buzatu: ”Cum să porți hainele sport în ținute smart”
Adina Buzatu: ”Cum să porți hainele sport în ținute smart”
Publicat: 28/11/2020, 10:00

Nevoia de confort a început să fie din ce în ce mai pregnantă în societatea modernă, iar acest lucru se reflectă și în vestimentație. Observăm un avânt incontrolabil al hainelor sport în tendințe, ținute de stradă, care ajung până la a se infiltra în look-urile smart casual, ținutele office și chiar în dress code-ul de ceremonie. Iar acest lucru este remarcabil! Practic, trendul Athleisure, care a apărut deja de câțiva ani, a fost îmbrățișat imediat de către vedete, influencers și oameni obișnuiți deopotrivă.

Acest concept combină cele mai interesante piese de inspirație sport cu cele mai bune haine casual în ținute confortabile și extrem de cool. Însă atunci când aderi la acest stil, trebuie să creezi un echilibru perfect. De exemplu, poți ridica nivelul pantalonilor de trening aducându-i în ecuație cu piese smart casual precum un tricou polo și o jachetă de piele sau o maletă și un palton din stofă de lână, orice piesă care face să dispară complet ideea de sport sau antrenament.

Smart joggers în ținute formale

Astăzi vreau să vă vorbesc despre abordarea jogger-ilor și a hanoracelor în ținute smart, tocmai pentru că aceste piese care provin din echipamentele de sport sunt tratate, de cei mai mulți dintre voi, ca atare. Totuși, de ce să nu le exploatați versatilitatea în asocieri originale și creative și să ieșiți pe stradă bine îmbrăcați, chiar și atunci când purtați pantaloni de trening? Relaxarea ținutelor pentru business și eliminarea rigorilor din dress code-urile pentru diferite evenimente au făcut loc hainelor sport în cât mai multe locuri. Iar acest lucru a adus după sine și reinventarea acestor piese.

Practic, acum poți găsi variante de joggers din stofă pe care îi poți purta la smoching la un eveniment formal. Aceștia poartă numele de smart joggers și sunt un model hibrid între pantaloni sport și pantaloni formali, au croiala perfectă, câteva detalii de structură care le punctează eleganța, sunt din stofă de calitate superioară, care nu face cute la genunchi, și pot susține fără probleme asocierea cu o cămașă Oxford sau un smoching.

De asemenea, o abordare modernă a costumului din două piese se poate obține cu o pereche de joggers din stofă, un blazer din stofă de lână asortat și pantofi Derby. Optează pentru piese în culori sobre, precum negru, gri cărbune sau bleumarin, pentru a accentua formalitatea ținutei.

Un blazer perfect pentru o astfel de asociere este cel cu croiala casual, simplă, fără umeri structurați și cu buzunare aplicate. Pentru a menține echilibrul ținutei, poți înlocui cămașa formală cu o variantă casual sau cu un pulover din cașmir. Dacă vrei totuși să porți joggers cu cămașă Oxford, renunță la blazer și poartă cămașa lejer băgată în pantaloni, pentru a păstra o linie curată a ținutei.

În acest sens, voi lansa în curând linia STREET by Adina Buzatu, un concept integrat din TRENDS by Adina Buzatu, care, însă, se adresează bărbaților relaxați, care iubesc confortul dar fără să renunțe la stil. Aici vei găsi joggers și hanorace din catifea, tricouri de bumbac lejere care pot fi purtate cu sacouri, hanorace cool care merg cu chinos, chiar și pantaloni și sacouri din scuba ce pot fi asociate cu piese elegante.

Încălțăminte de purtat la joggers

Și pentru că vorbeam mai devreme de joggers în combinație cu pantofi Derby, deși știai că încălțămintea pentru acest tip de pantaloni trebuie să fie, obligatoriu, sport, află că regulile pot fi încălcate și în această situație. E adevărat că totul pare atipic, totuși look-urile arată atât de firesc.

Pentru că vorbim de smart joggers, aceștia arată bine alături de sneakerși minimaliști, cu construcție suplă dar și în combinație cu pantofi formali. Pantofii fără șireturi, care pot fi purtați fără șosete, precum mocasinii sau boat shoes sunt cele mai bune alegeri. Atunci când optezi pentru un look de eveniment, păstrează cromatica ținutei unitară și sobră. De exemplu, cu o ținută all-black, întotdeauna sofisticată și actuală, mergi la sigur. Însă dacă ne referim la ținutele de stradă sau de birou, poți încerca pantofi într-o nuanță în contrast, pentru a evidenția stilul pantalonilor.

În ținutele de stradă te poți juca cu asocierile de piese vestimentare și mai mult. De exemplu, poți combina joggers cu un pulover din țesătură fină, la baza gâtului și un palton din lână sau o jachetă din denim. Sau îi poți purta cu un hanorac din lână merinos și o jachetă din piele.

Hanorac și smoking

Și pentru că am ajuns la hanorac, aceasta este încă o piesă sport care și-a câștigat dreptul de a intra în ținute smart. Hanoracul este suficient de versatil pentru a susține o ținută din altă zonă de stil decât cea sport. În primul rând, este foarte ușor și chiar indicat să îl integrezi în ținute de stradă, alături de pantaloni chino sau jeans și o jachetă din stofă, la două rânduri de nasturi, de exemplu. Sau poți merge chiar mai departe și îl poți purta cu un blazer și pantaloni slim fit, în ținuta pentru birou de casual Friday.

Însă ai nevoie de un hanorac dintr-un bumbac fin, care să nu se strângă sub blazer și să nu creeze volum. Și dacă ai curaj, poți forța limitele creativității și poți combina un hanorac negru dintr-o țesătură de calitate cu o cămașă albă și papion, pantaloni cu vipușcă și pantofi Oxford. Vei obține un look remarcabil pentru un eveniment formal.

Tendințele sunt extrem de permisive, designerii au jonglat cu stilurile vestimentare iar rezultatele sunt cu adevărat de luat în seamă. Banalitatea construcțiilor repetitive a fost învinsă tocmai prin asocieri eclectice de piese din colțuri diferite ale modei, pe care vă încurajez să le faceți și voi.

Pentru întrebări și sfaturi vestimentare, mă găsiți pe contul de Instagram Adina Buzatu. Vă voi răspunde fie aici, prin articole dedicate problemelor voastre, fie pe Instagram, fiecăruia în parte.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Ramona Olaru, fără chiloți în public. Dialog bizar cu Alina Pușcaș
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Părinții Andreei Morega au clacat la înmormântarea singurului lor copil. Cei doi abia s-au putut...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii