Adina Buzatu: ”Vestimentația, vector pentru succes”

Adina Buzatu: ”Vestimentația, vector pentru succes”
Adina Buzatu: ”Vestimentația, vector pentru succes”
Publicat: 21/11/2020, 10:58

Oamenii de succes nu știu multe lucruri. Și nu mă refer la faptul că persoanele ignorante au o ascensiune mai rapidă, ci că, deși marea majoritate a oamenilor cred că le știu pe toate, cei care au succes sunt aceia deschiși să învețe, să ceară sfaturi și să evolueze în fiecare moment. La fel și în ceea ce privește stilul. Cei mai bine îmbrăcați bărbați pe care i-am cunoscut de-a lungul timpului, toți mi-au cerut sugestii sau păreri, mi-au cerut sfatul sau confirmarea când nu erau siguri ce sau cum să poarte.

De-a lungul istoriei, până în zilele noastre, bărbații de succes au fost și sunt bărbați bine îmbrăcați și invers, majoritatea bărbaților care au pus accentul pe vestimentație cu stil s-au impus în domeniul lor de activitate și au câștigat notorietate. Hainele contează! Este o realitate pe care nu o pot nega nici măcar fashion hater-ii care își ascund frustrările și lipsa talentului în a se îmbrăca în spatele unei atitudini de bagatelizare a importanței imaginii în societate.

Mulți se tem să ceară sfatul unui stilist sau consilier de imagine ca să nu fie judecați și considerați lipsiți de creativitate sau discernământ vestimentar. Mândria, prejudecățile, influența anturajului îi determină pe mulți oameni cu bani sau poziție socială să se îmbrace după ureche și ajung, astfel, să-și piardă din credibilitate.

Ceea ce nu conștientizează acești oameni este faptul că în țările dezvoltate economic, social și cultural, a cere sfatul unei persoane avizate în ceea ce privește stilul personal este un lucru absolut firesc, ce vine odată cu ascensiunea profesională și contribuie la aceasta.

Mulți oameni cu bani aleg să ia singuri decizii de stil, drept urmare cumpără multe piese vestimentare ca să aibă varietate pentru orice context social, însă, ulterior, fac asocierile greșite care, uneori, duc către ridicol. Nu ai nevoie de o colecție impresionantă de haine, ci de o garderobă esențială, minimalistă, cu piese versatile din care să poți construi ținute de succes. Poți învăța cum să construiești un astfel de arsenal din articolul Garderoba esențială. Cum să investești inteligent.

 Ceea ce porți spune cine ești

Am ales să vă vorbesc astăzi despre importanța imaginii și despre cum hainele influențează succesul pentru că am întâlnit  destui oameni cu bani care nu știu să se îmbrace și, în același timp, am foarte mulți clienți în zona de business care vin cu încredere să-mi ceară sfaturi vestimentare. Pe cei din urmă îi apreciez pentru curaj, pentru faptul că, deși au personalități puternice, sunt maleabili în conturarea stilului și acceptă soluțiile propuse de noi.

Ceilalți au nevoie să conștientizeze cât de multe avantaje le pot aduce ținutele corecte și stilul, nu doar în viața de zi cu zi, ci și în domeniul profesional. Pentru că a fost demonstrat științific faptul că succesul depinde de felul în care ești îmbrăcat.

Adesea, oameni cu viziune în business – dar cu mai puțin fler vestimentar – își pierd încrederea în ei atunci când se privesc în oglindă sau folosesc greșit metode de a cuceri pentru că imaginea este în detrimentul lor.

Gândește-te cum ar fi să intri în sala de ședințe sau de conferință și să atragi imediat atenția și respectul celor din încăpere, doar prin simpla prezență. Sau cum este să nu mai fie nevoie să te gândești cu ce te îmbraci la birou pentru că ai deja un plan cu ținutele de succes pe care să te bazezi, așa cum faci cu planurile de business în care crezi. Sau, pur și simplu, să ieși în oraș cu prietenii și să observi cum femei și bărbați deopotrivă întorc capul admirativ după tine.

Îmbracă-te pentru succes!

Consilierea vestimentară trebuie să facă parte firesc din viața ta, așa cum nu te sfiești să ceri ajutorul unui antrenor personal sau al unui nutriționist pentru că îți pasă de felul cum arăți. Pentru că, la fel ca în sport sau nutriție, și crearea unui stil vestimentar necesită exercițiu și are câteva reguli care asigură reușita, dar pe care nu toată lumea le stăpânește.

În magazinul TRENDS by Adina Buzatu am integrat serviciul de consiliere acum 18 ani și funcționează foarte bine, tocmai pentru ca oamenii să nu vină să își cumpere haine de pe raft, la întâmplare, ci să învestească în ținute care li se potrivesc cu adevărat.

Ani de zile am evitat vânzarea online tocmai pentru că nu doream să se piardă esența, noi nefiind doar magazin de haine pentru bărbați, ci creatori de stil masculin, recunoscuți pentru rezultatele extraordinare atât în cazul vedetelor din România sau de peste hotare cât și al clienților mai puțin cunoscuți de publicul larg, oameni de afaceri, angajați ai corporațiilor, sau chiar persoane cu un stil eminamente casual.

Ulterior am lansat acest serviciu și online, așa încât clienții care intră să cumpere ceva de pe www.adinabuzatu.ro sunt sunați de unul dintre consilierii de imagine și sfătuiți apropo de măsura, culoarea sau modelul care li se potrivește în funcție de detaliile pe care aceștia ni le furnizează despre înălțime, greutate, stil personal, atitudine, personalitate, statut social dar și context.

Nu ai nevoie de o certificare științifică să știi că atunci când arăți bine, te simți bine, iar atunci când te simți bine ești mult mai încrezător în ideile și acțiunile tale, devii mai dezinvolt și mai creativ, în consecință ți se întâmplă doar lucruri bune. Optimizarea stilului personal aduce după sine o îmbunătățire a stilului de viață, iar acest lucru îl vei simți pe pielea ta odată ce faci schimbarea. Ținuta, ceea ce porți, îți influențează gândirea, atitudinea, și chiar nivelul hormonal și bătăile inimii. Într-un articol anterior vorbeam despre dopamine dressing, o idee care se referă la vestimentație ca terapie pentru fericire, pentru îmbunătățirea stării de spirit.

Iar starea de bine pe care o obții astfel este în strânsă legătură cu succesul. Se spune că trebuie să te îmbraci ca pentru job-ul pe care ți-l dorești, nu pentru cel pe care îl ai. La birou, cele mai bune idei vin atunci când porți un costum impecabil, iar consilierea vestimentară te ajută să obții acea imagine.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...