Anorexia, boala care afectează tot mai mulți băieți

Anorexia, boala care afectează tot mai mulți băieți
Publicat: 12/06/2012, 11:09
Actualizat: 12/06/2012, 11:10

Tulburarea de alimentație care afectează viețile a numeroase adolescente, anorexia, a început să capete amploare și în rândul băieților, afectând copii cu vârste începând de la șase ani, scrie Daily Mail.

Cele mai recente statistici arată că între 2007 și 2011, 167 de băieți din Marea Britanie au fost tratați de această boală, cu 65% mai multe cazuri față de anii precedenți. Cinci dintre persoanele afectate aveau sub zece ani, cel mai tânăr având doar șase ani.

Anorexia afectează și un număr tot mai mare de fete, în ultimii cinci ani fiind tratate 1.662 de tinere sub 17 ani, comparativ cu 1.192 de cazuri între 2002 și 2006. În ultimul deceniu, 125 de eleve de școală primară au fost internate din cauza anorexiei, printre acestea numărându-se și șapte fetițe de nouă ani.

Unul dintre pacienți a povestit cum a fost la un pas de moarte, după ce a ajuns să cântărească doar 28,5 kilograme.

Ollie Roche, acum în vârstă de 19 ani, a fost internat în spital în urmă cu trei ani. „Corpul meu începuse practic să își consume toate resursele pe care le mai aveam, iar inima mea începuse să o ia razna”, a povestit tânărul pentru The Sun.

„Băieții din zilele noastre se confruntă cu aceeași presiune ca și fetele atunci când vine vorba de imagine. Cu siguranță trebuie să punem accentul construirea stimei de sine a copiilor, prin ore de educație în școli”, a explicat reprezentantul unui ONG care luptă împotriva anorexiei.

Medicii pun răspândirea cazurilor de anorexie în rândul băieților pe seama obsesiei lor de a avea bicepșii bine lucrați și un abdomen impecabil. Aceștia susțin că cei mai predispuși sunt tinerii expuși la promovarea unor imagini care nu sunt realiste.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase