CANNES 2012. Nicole Kidman, Brad Pitt, Marion Cottilard – printre starurile așteptate pe covorul roșu

CANNES 2012. Nicole Kidman, Brad Pitt, Marion Cottilard - printre starurile așteptate pe covorul roșu
Publicat: 14/05/2012, 15:28
Actualizat: 08/06/2012, 17:32

Celebrând cinematografia internațională, Festivalul de Film de la CANNES 2012, care debutează miercuri, atrage în mod irezistibil pe covorul roșu din fața Palais des Festivals et des Congrès o pleiadă de celebrități și actori de renume, ca Marion Cotillard, Nicole Kidman și Brad Pitt, informează AFP.

Pe Croazetă, staruri vor juriza alte staruri: alături de regizorul italian Nanni Moretti, președintele juriului, vor juriza competiția oficială actorul scoțian Ewan McGregor, actrița germană Diane Kruger și creatorul de modă francez Jean-Paul Gaultier.

Ei vor alege câștigătorul Palme d’Or din cele 22 de filme din competiție, între care se află și „Paperboy”, cu Nicole Kidman în distribuție. Actrița australiană va putea fi văzută la Cannes și în filmul „Hemingway & Gellhorn” (proiectat în afara competiției), în care joacă alături de britanicul Clive Owen.

Brad Pitt va fi văzut în pelicula „Killing them softly”, iar Marion Cotillard, supranumită „Angelina Jolie a Franței” de publicația americană The Hollywood Reporter, va fi prezentă cu filmul „De rouille et d’os”, în care joacă alături de belgianul Matthias Schoenaerts, un actor care ar putea deveni revelația ediției din acest an a festivalului.

Partenerii de viață ai celor două staruri, Angelina Jolie și Guillaume Canet, ar putea fi și ei prezenți la Cannes, pentru a-și sprijini „jumătățile”.

Eva Mendes va fi în competiție cu „Holly Motors” și ar putea fi însoțită pe covorul roșu de Ryan Gosling, iubitul ei și revelația ediției precedente a festivalului, grație rolului din „Drive”, film recompensat cu premiul pentru regie în 2011.

Încă din seara de deschidere, „Moonrise Kingdom” ar putea crea un veritabil „ambuteiaj” de staruri, dacă actorii principali din distribuție – Bill Murray, Edward Norton, Bruce Willis, Tilda Swinton și Frances McDormand – vor alege să vină la Cannes.

Din tânăra gardă, iubiții din saga cu vampiri „Twilight”, Robert Pattinson și Kristen Stewart, vor fi prezenți cu filmele „Cosmopolis”, respectiv „On the road”. Adaptarea cinematografică a cărții lui Jack Kerouac ar putea să o aducă la Cannes și pe Kirsten Dunst, recompensată cu premiul pentru interpretare în 2011, pentru rolul din „Melancholia”.

Și americanul Zac Efron, aflat pe afișul peliculei „Paperboy” cu John Cusak și Matthew McConaughey, ar putea face prima lui baie de mulțime la Cannes în acest an.

Actorul american Shia LaBeouf va veni la Cannes pentru a-și prezenta primul său scurtmetraj, „HowardCantour.com”, fiind prezent și în competiție cu „Lawless”, alături de Jessica Chastain, actrița care s-a remarcat și în 2011 în „The Tree of Life”, filmul care a primit Palme d’Or anul trecut.

Dintre starurile franceze se remarcă Bérénice Béjo – actrița principală din „The Artist” – care va fi prezentatoarea principală a galelor de deschidere și de închidere a festivalului, dar și Charlotte Gainsbourg, care va reveni la Cannes cu pelicula „Confession d’un enfant du siècle”, proiectată în secțiunea Un Certain Regard, în care joacă alături de rockerul britanic Pete Doherty.

Isabelle Huppert va fi prezentă cu două filme – „Amour” și „In another Country” -, Juliette Binoche cu unul singur („Cosmopolis”), iar Sandrine Bonnaire va prezenta la Cannes lungmetrajul ei de debut „J’enrage de son absence”, cu William Hurt și Alexandra Lamy în distribuție. Sandrine Bonnaire va veni pe Croazetă însoțită de soțul ei Jean Dujardin, recompensat cu Oscar pentru prestația sa din „The Artist”.

Actorul și regizorul american Sean Penn va veni la Cannes pentru a organiza o gală de caritate cu scopul de a strânge fonduri pentru Haiti.

În plus, 35 de femei celebre care au fost imaginea brandului L’Oréal vor fi prezente în acest an la Cannes. Printre ele se numără nume sonore precum Jane Fonda, Aishwarya Rai, Inès de la Fressange, Leïla Bekhti, Eva Longoria, Andy MacDowell, Julianna Margulies, Gong Li.

Din rândul legendelor în viață, Robert De Niro – președintele juriului din 2011 – și Roman Polanski vor prezenta în secțiunea Cannes Classics versiunile restaurate ale filmelor „A fost odată în America”, respectiv „Tess”, în prezența actriței Nastassja Kinski.

Anul acesta, România este reprezentată în competiția oficială de filmul „După dealuri”, de Cristian Mungiu. Pelicula marchează revenirea regizorului român în competiția oficială a Festivalului de la Cannes, la cinci ani după premiul Palme d’Or obținut cu drama „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”.

Regizorul Paul Negoescu participă la ediția de anul acesta a Festivalului de la Cannes, în secțiunea Semaine de la Critique (17 – 25 mai), cu filmul independent „Orizont”.

De asemenea, proiectul „Nu mă atinge-mă”, de Adina Pintilie, a fost selecționat pentru Atelierul 2012 al secțiunii Cinéfondation de la Festivalul de Film de la Cannes, unde au fost alese 15 proiecte din 15 țări, ale căror regizori vor participa la eveniment, între 18 și 25 mai, în timp ce filmul de școală „Tabăra din Răzoare”, în regia lui Cristi Iftime, a fost ales în secțiunea Cinéfondation.

Cea de-a 65-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes se desfășoară în perioada 16 – 27 mai.

Florin Badescu, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Surpriză pentru posesorii de iPhone-uri vechi. Ce funcție lansează Apple
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid