• Publicat:
Magazin

Căsătoria face bine la inimă

Căsătoria face bine la inimă
Dacă ai probleme de sănătate, e bine să te căsătorești, cel puțin asta cred specialiștii, conform BBC.

Cercetătorii au convingerea că mariajul face bine la sănătate, pentru că, în fața unui factor major de risc cardiac, cum ar fi colesterolul ridicat, poate creste șansele de supraviețuire. „Un soț iubitor vă poate impulsiona să vă îngrijiți mai bine”, au spus specialiștii într-o conferință de presă.

Cercetătorii au reunit pentru acest studiu un milion de oameni care aveau tensiunea arterială crescută, diabet și colesterol. Cu toate astea,  cei căsătoriți au reușit să depășească mult mai ușor problemele de sănătate decât cei singuri.

Dr Paul Carter și colegii săi de la Aston School, care s-au ocupat de acest studiu, au aratat că mariajul te poate ajuta să supraviețuiești unui atac de cord. Ultimele cercetări prezentate la conferința Societății Britanice de Cardiologie arată că bărbații și femeile de 50, 60 sau 70 de ani, cu un nivel ridicat al colesterolului, aveau cu 16% mai multe șanse să fie în viață după 14 ani dacă erau căsătoriți. Același lucru era valabil și în cazul diabeticilor.

Imaginea era mai puțin clară în privința persoanelor divorțate sau a celor văduve. De asemenea, cercetătorii nu au testat și dacă persoanele căsătorite aveau un mariaj fericit. Ei cred însă că e important să ai pe cineva special în viața ta.””Trebuie să dezlegăm motivele care stau la baza acestui fapt, dar, după câte se pare, căsătoria poate fi o formă de protecție în cazul pacienților cu boli de inimă, dar nu numai. Nu spunem că toată lumea ar trebui să se căsătorească. Trebuie să preluăm efectele benefice ale căsătoriei și să folosim în același mod prietenii, familia și rețelele de sprijin social””, a precizat Dr. Carter.

„Interacțiunile noastre sociale, ca și ceilalți factori de risc, cum ar fi hipertensiunea arterială, sunt determinați pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Fie că sunteți căsătoriți sau nu, dacă aveți unul dintre principalii factori de risc pentru bolile de inimă, puteți să apelați la cei dragi, care va pot ajuta să controlați situația”, a adăugat  Dr. Mike Knapton.

Inchide