Cea mai mare Cupă de Regatte din România, organizată la vară de principalele cluburi de yachting

Redactor:
Departamentul Life
Cea mai mare Cupă de Regatte din România, organizată la vară de principalele cluburi de yachting
Life Harbour - cea mai mare marină privată, singura care oferă servicii integrate de yachting, Black Sea Sailing - asociația proprietarilor de ambarcațiuni și Yacht Club Regal Român - cel mai vechi club român de yachting au lansat Cupa de Regatte - McCann-Erickson, care va avea loc la vară.

Life Harbour – cea mai mare marină privată, singura care oferă servicii integrate de yachting, Black Sea Sailing – asociația proprietarilor de ambarcațiuni și Yacht Club Regal Român – cel mai vechi club român de yachting au lansat Cupa de Regatte – McCann-Erickson, care va avea loc la vară, informează Mediafax.

Este pentru prima dată când trei entități de acest calibru care dețin individual școli de yachting și organizează de sine stătător competiții de yachting și-au reunit forțele pentru lansarea celei mai mari cupe de regatte din România.

Prima regată va începe pe data de 7 iunie 2013, fiind organizată de Black Sea Sailing și NauticLife, cea de-a doua regattă va avea loc în perioada de 21-23 iunie, fiind Regata „Regele Mihai I”, organizată de YCRR, cea de-a treia regattă va avea loc în perioada 19-21 iulie fiind organizată de NauticLife în parteneriat cu LifeHarbour; cea de-a patra regattă va avea loc în perioada 15- 18 august, fiind organizată de YCRR și NauticLife; iar utima regattă din această cupă va avea loc în perioada 31 august – 1 septembrie fiind organizată de Black Sea Sailing în parteneriat cu Primăria Mangalia.

Cupa McCann – Erickson va include cinci regatte care se vor desfășura între Vama Veche și patformele de foraj marin, având ca puncte intermediare Marina Eforie Nord, Portul Tomis și Marina Limanu. Fiecare competiție va avea în medie un număr de 25 ambarcațiuni cu vele, iar numărul total al celor care vor fi la bordul acestor ambarcațiuni se va ridica la 200 de persoane.

Potrivit organizatorilor, fiecare cursă va fi supravegheată de arbitri internaționali. „Este o mândrie pentru noi și în același timp o onoare să ne asociem cu alte două instituții prestigioase care au deja o istorie în organizarea competițiilor de yachting din România și nu numai. Considerăm că această asociere este mai mult decât un parteneriat, este un pas important care va contribui la dezvoltarea și, implicit, la consolidarea industriei locale de yachting”, a declarat Mihai Marcu, acționar Life Harbour.

„Cupa McCann Erickson anunță, probabil, cel mai frumos sezon de yachting din ultimii ani. Comunitatea de navigatori din România este din ce în ce mai numeroasă de la un sezon la altul și, odată cu organizarea acestui campionat, va fi și mai unită. Ne va fi astfel mai ușor să ne dezvoltăm, să atragem suport logistic și financiar pentru tot yachtingul românesc și să creștem gradul de popularitate al acestui sport și hobby”, a declarat Adrian Niță, director general Black Sea Sailing Association.

„Am ales să facem parte din acest parteneriat tocmai pentru că am fost singuri mult timp, YCRR organizând regate offshore încă din anul 2000. Am făcut acest pas pentru că noi credem în forța alianțelor de acest calibru, pentru că fiecare dintre cele trei entități are un cuvânt de spus în yachting, are know-how-ul și dorința de a se implica și realiza evenimente de excepție. Cu siguranță, vor fi cele mai frumoase competiții care se vor bucura de participare foarte bună, de organizare bună, dar și de suportul unor sponsori și parteneri media de valoare. De asemenea, ne onorează faptul că regatele din acest an se vor disputa cu coeficienții de rating ORC, că vor fi prezenți judecători și arbitrii internaționali fapt care urca și mai mult nivelul acestei cupe de regate”, a declarat Sergiu Timofei, secretar general al Yacht Club Regal Român.

Sponsorul oficial al acestor regatte este agenția de publicitate McCann – Erickson România. De asemenea, Cupa McCann este susținută și de BMW.

Cupa McCann Erickson este o competiție națională care se adresează pasionaților și celor care practică yachtingul aceasta fiind deschisă tuturor posesorilor de ambarcațiuni, dar și nu numai. Programul evenimentelor este: 7 iunie – 9 iunie: Regata Poseidon – Mangalia/Eforie – BSS&NL; 21 iunie – 23 iunie: Regata Regele Mihai – Constanța – YCRR; 19 iulie – 21 iulie: Regata Benetteau – NL; 15 august – 18 august: Regata Ziua Marinei – Constanța/Eforie/Mangalia – YCRR&NL; 31 august – 1 septembrie: Regata Callatis – Mangalia/Eforie – BSS&Primăria Mangalia.

LifeHarbour Limanu este cea mai mare marină privată din România, singura care oferă servicii integrate: vânzare și închiriere de ambarcațiuni ale celor mai mari producători mondiali, servicii portuare și de cheiaj, servicii hoteliere și restaurant, cursuri de navigație în cadrul Romanian Yachting School – unica școală de yachting din România cu apartenență la o instituție de învățământ cu vasta experiență în domeniul naval, „Colegiul Nautic Român”. Totodată, LifeHarbour este baza de plecare și desfășurare a unora dintre cele mai cunoscute regate desfășurate la malul Marii Negre.

Black Sea Sailing Association este asociația proprietarilor de ambarcațiuni din România. Asociația are ca scop sprijinirea și îmbunătățirea navigației sportive și de agrement în România, precum și salvarea și protejarea mediului natural marin. Asociația desfășoară în permanență actvități și programe de formare a viitorilor navigatori și a echipajelor, atât pentru yachtingul de agrement, cât și pentru cel sportiv. Black Sea Sailing Association a fost înființată în sezonul de yachting 2012 și reunește până în prezent peste 200 de membri.

Yacht Club Regal Român a fost înființată în 1921 la Constanța, în 1924 Regele Ferdinand a preluat funcția de Comodor al clubului, iar din 1936 a devenit reprezentantul oficial al României în competițiile nautice internaționale și organismul de legătură cu organizații similare din străinătate. În 2002, Majestatea Sa Regele Mihai I a acceptat funcția de Comodor al clubului și în 2004 YCRR a devenit reprezentantul României la EBA (European Boating Association). În prezent, numărul membrilor Yacht Club Regal Român este în creștere, fiind grupați în mai multe categorii (membri de onoare, asociați, simpatizanți, cadeți). Prin organizarea de expediții, croaziere, regate offshore și compeții, Yacht Club Regal Român încearcă să fie cât mai aproape de membrii săi și de societate contribuind la dezvoltarea activităților nautice în scop sportiv și recreativ.

Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Live video Dinamo – UTA Arad Scor. Sigurul site care transmite live meciul
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
EXCLUSIV. Bărbatul celebru de pe lista neagră a SPP-ului. Ce se întâmplă cu el la...
Rezultate parţiale BEC de la ALEGERI LOCALE 2020 | Primăria Sectorului 1 se joacă la...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Live video Hermannstadt – Botoșani Live SCORE. Gol spectaculos
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Un bărbat a decis să mănânce numai cartofi timp de un an. Ce s-a întâmplat...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide