Corul de Copii Radio susține sâmbătă concertul „Christmas Fantasy”

Corul de Copii Radio susține sâmbătă concertul „Christmas Fantasy
Publicat: 05/12/2013, 12:19
Actualizat: 09/08/2014, 05:04

Un concert special de Crăciun susținut de Corul de Copii Radio, sub bagheta dirijorului Voicu Popescu și îndrumarea pianistei Camelia Chițibea, va fi găzduit sâmbătă, 7 decembrie, la Sala Radio din Capitală.

De asemenea, pe scenă vor urca și soprana Cecilia Ganovici și Romanian Radio Brass Quintet (cvintetul de alămuri Radio România), care vor interpreta cele mai frumoase colinde din repertoriul românesc și internațional.

Spectacolul „Christmas Fantasy”, programat pentru ora 19:00, va fi precedat de un versnisaj și o lansare de carte și CD pentru copii, ce vor avea loc în foaierul central al Sălii Radio, de la 18:45.

Expoziția „Voci și povești colorate. 85 de ani de artă radiofonică în 15 ani de cover art pentru copii” este o retrospectivă ce include cele mai frumoase cărți ilustrate pentru cei mici. Vor fi expuse schițe, desene originale, secvențe de benzi desenate, decupaje din volume și povești celebre.

Cu această ocazie va avea loc și lansarea celor mai noi cărți și CD-uri destinate copiilor, din Colecțiile „Radio-Prichindel” și „Noapte bună, copii!”.

Biletele pentru spectacolul de sâmbătă, 7 decembrie sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate „Bilete.ro”, în Magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Corul de Copii Radio, „Ambasador Cultural al UE”

Înființat în 1945, corul a avut o evoluție spectaculoasă încă de la început. Aici și-au deschis calea carierei artistice Ileana Cotrubaș, Silvia Voinea, Maria Hurduc, Cornelia Angelescu, Voicu Enăchescu, George Crăsnaru, Dan Dumitrescu, Roxana Briban, Roxana Constantinescu și mulți alții.

În ultimii ani, sub îndrumarea dirijorului Voicu Popescu, asistat de pianista Camelia Chițibea, ansamblul este implicat în numeroase proiecte desfășurate atât în țară, cât și dincolo de granițe.

Corul de Copii Radio a cântat de-a lungul timpului alături de Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, Filarmonica din Munchen, Orchestra de Stat Bavareză, sub bagheta unor mari maeștri români și străini ca: Iosif Conta, Ludovic Bacs, Horia Andreescu, Cristian Badea, Jing Wang, Lawrence Foster, Wayne Marshall, Zubin Mehta.

Cele peste 50 de participări la festivaluri, turnee artistice și concursuri internaționale în aproape toate statele Europei, în Japonia, SUA și Canada, au adus tinerilor artiști numeroase distincții și premii și au contribuit la acordarea, în 2004, de către Federația Corurilor din U. E., a titlului de „Ambasador Cultural al Uniunii Europene”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase