Dieta reginei Cleopatra | Ce mânca la micul dejun, la prânz și la cină

Dieta reginei Cleopatra | Ce mânca la micul dejun, la prânz și la cină
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 13/03/2022, 16:16

Una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile, Cleopatra, este sursa multor idei pentru îngrijire a tenului și a corpului. Mai nou, specialiștii au reușit să ajungă la câteva concluzii cu privire la alimentația pe care  o avea regina Egiptului.

Dieta reginei Cleopatra a devenit celebră de curând, după ce o echipă de cercetători pare să fi găsit secretul uneia dintre cele mai frumoase femei din istorie. Se pare că specialiștii au putut să își dea seama ce fel de nutriție ar fi avut regina, ce consuma cu precădere. Practic, au realizat ce fel de „meniu” ar fi consumat Cleopatra, într-o zi obișnuită.

Despre faptul că își întreținea pielea cu ajutorul băilor cu lapte de bivoliță și miere poate că ai mai auzit, dar despre nutriție nu se știau prea multe până în prezent.

Dieta reginei Cleopatra – ce fel de nutriție avea?

Se pare că celebra regină era de o frumusețe iesită din comun, dar și avea mare grijă de ea. În acest sens, avea tot felul de ritualuri de îngrijire care au ajutat-o să-și mențină tinerețea și frumusețea.

Chiar dacă regina avusese nu mai puțin de patru nașteri, a reușit să aibă o silueta armonioasă în continuare, spune istoria.

Ce se consuma în Egipt la acea vreme, din punct de vedere al alimentației? Și ce mânca, mai exact, frumoasa Cleopatra?

Fructe de mare și peste. Se pare că dieta reginei Cleopatra conținea aceste alimente super sănătoase și bogate în Omega 3. Este un fapt binecunoscut că aceste cărnuri sunt diafane, nu îngrașă și sunt mult mai sănătoase că restul. Iar la acea vreme apele nu erau contaminate, așa că peștele era mult mai sănătos și eficient.

Condimente. Cercetătorii declara că din dietă reginei nu lipseau condimentele, în special cele afrodiziace. Regina consumă zilnic scorțișoară, șofran, piper, dar și asafetida, o rădăcina de origine indiana, foarte utilizată la acea vreme.

Dieta reginei Cleopatra – ce ar fi consumat zilnic?

Se pare că meniul reginei arată în felul următor:

  • Micul dejun – un bol de ovăz sau 2 ouă. La 30 de minute distanță, ar fi băut și sucuri de fructe sau legume.
  • Gustare – fructe de pădure, salată de fructe cu puțînă miere
  • Prânz: legume proaspete cu condimente, peste sau fructe de mare
  • Gustare – lactate sau fructe
  • Cină – salate de crudități și cărnuri fierte/ legume fierte

Evident, acest meniu este doar o simplă presupunere, realizat pe baza descoperirilor cercetătorilor care studiază și acum Egiptul Antic.

Alte studii arată că regina Cleopatra consumă deseori și nuci, struguri, pepene, rodii, piersici, măsline și vin. Astfel, frumoasa egipteancă avea o dietă asemănătoare cu cea mediteraneană, scrie sanatateafemeilor.ro.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult