Este, cu adevărat, micul dejun cea mai importantă masă a zilei? Ce răspund nutriționiștii

Este, cu adevărat, micul dejun cea mai importantă masă a zilei? Ce răspund nutriționiștii
Publicat: 25/03/2016, 16:30

Medicul James Betts de la Universitatea din Bath, Marea Britanie, spune că o influență importantă în împănântenirea acestei idei o au campaniile publicitare în care micul dejun apare a fiind cel mai important moment culinar al zilei.

James Betts este expert în nutriție și metabolism și a exlicat pentru revista New Scientist că deși beneficiile mesei de dimineață par logice, oamenii de știință contestă parțial acest lucru, dat fiind faptul că el se bazează pe date pur observaționale. Acest lucru se traduce prin faptul că un cercetător studiază stilul de viață al unei persoane.

Medicul spune că, chiar și așa, există foarte puține dovezi care arată că micul dejun aduce, într-adevăr, beneficii importante sănătății unei persoane.

De asemenea, se crede că micul dejun te ajută să slăbești. „Uitându-ne la dovezile actuale, faptul că mâncăm dimineața nu ne va ajuta să pierdem kilograme și faptul că sărim peste micul dejun nu înseamnă că ne vom îngrășa”, spune medicul James Betts.

El a explicat că, având în vedere că oamenii din ziua de astăzi tind să fie mult mai sedentari decât erau în trecut, micul dejun este cu atât mai puțin important.

Medicul este de acord cu faptul că mâncarea ajută în cazul în care o persoană urmează să meargă la o întâlnire importantă, la un interviu, examen sau dacă participă la o activitate sportivă, întrucât este o sursă de energie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase