• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

FINALA EUROVISION 2012. MANDINGA, ultima repetiție cu „ZALEILAH” înaintea semifinalei, chiar de ziua solistei ELENA IONESCU. VIDEO

FINALA EUROVISION 2012. MANDINGA, ultima repetiție cu „ZALEILAH” înaintea semifinalei, chiar de ziua solistei ELENA IONESCU. VIDEO
Elena Ionescu, solista trupei Mandinga, își serbează ziua de naștere joi, la Baku, unde se pregătește pentru competiția Eurovision, cântăreața primind în dar, chiar la miezul nopții, un buchet de trandafiri, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Astăzi a avut loc a doua repetiție a trupei MANDINGA la EUROVISON 2012. Reprezentanții României au exersat pentru ultima dată pe scena de la Baku înaintea semifinalei de marți, 22 mai. Membrii formației au profitat de moment și i-au cântat încă o dată „La mulți ani” solistei Elena Ionescu, care împlinește azi 24 de ani.

 

Elena Ionescu, solista trupei Mandinga, își serbează ziua de naștere joi, la Baku, unde se pregătește pentru competiția Eurovision, cântăreața primind în dar, chiar la miezul nopții, un buchet de trandafiri, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Elena împlinește, joi, 24 de ani și își sărbătorește ziua de naștere între fani, jurnaliști și mai ales cu colegii ei din trupa Mandinga si echipa TVR care o însoțește la Baku pentru Eurovision. La miezul nopții, Dan Manoliu și echipa TVR au năvălit în camera Elenei cu un buchet uriaș de trandafiri, cântându-i „La mulți ani”.

La rândul său, solista, votată de fanii Eurovision drept cea mai sexy participantă din concurs, a promis că anul acesta românii vor fi foarte mândri că Mandinga îi reprezintă la Eurovision.

După surpriza de la miezul nopții a urmat una matinală, în direct la Ictimai TV, liderul posturilor din Azerbaidjan, dar și organizatorul Eurovision 2012. Trupa Mandinga s-a aflat timp de o oră în direct în cel mai popular program TV din țară, unde a cântat live nu doar „Zaleilah”, ci și piese tradiționale din Azerbaidjan, cu ajutorul band-ului emisiunii.

Prezentatorul i-a oferit un trandafir roșu drept cadou, dar și un tablou, în timp ce artistul Abba Bagirov, cântăreț foarte apreciat de azeri, a venit să-i cânte special un cântec și tradiționalul „la mulți ani” în limba engleză.

Dacă joi Elena își sărbătorește ziua de naștere, miercuri a fost Zach sărbătoritul, cei doi urmând să aibă parte de o petrecere surpriză și de un tort uriaș, dar asta după cea de-a doua repetiție oficială, care va avea loc în a doua parte a zilei de joi.

La fel ca în fiecare an, Televiziunea Română va transmite în direct la TVR 1, TVR HD și TVR Internațional toate cele trei competiții Eurovision, cu începere de la ora 22.00 – pe 22 mai, prima semifinală (în care românii vor putea vota, dar nu pentru Mandinga), pe 24 mai, a doua semifinală (în care România nu are drept de vot), și finala Eurovision, din 26 mai, în care toate țările participante la concurs vor avea drept de vot, indiferent daca s-au calificat sau nu.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 56 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecției naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.

Inchide