GALERIE FOTO Admirată, dar și criticată! Cât a costat rochia purtată de Carmen Iohannis la întâlnirea cu Jill Biden. Detaliul mai puțin cunoscut despre vestimentația primei doamne a României

GALERIE FOTO Admirată, dar și criticată! Cât a costat rochia purtată de Carmen Iohannis la întâlnirea cu Jill Biden. Detaliul mai puțin cunoscut despre vestimentația primei doamne a României
Sursă foto: presidency.ro
Publicat: 08/05/2022, 14:47
Actualizat: 08/05/2022, 18:00

Vizia în România a lui Jill Biden, prima doamnă a SUA, nu a trecut neobservată nici din punct de vedere a garderobei alese. Vestimentația  celor două prime doamne a fost atent observată  și comentată, de la oamenii din fața televizoarelor până la designeri cunoscuți. Cert este însă că, atât Carmen Iohannis, cât și Jill Biden, au ales să poarte rochii elegante cu imprimeuri florale, de primăvară, în cadrul vizitei oficiale a Primei Doamne a SUA în România.

Potrivit informațiilor DCNews.ro, rochia purtată de Carmen Iohannis este o reinterpretare a unei ținute mai vechi din colecția Andreei Tincu, fiind vorba despre reinterpretarea rochiei pe care soția lui Klaus Iohannis  a purtat-o în ziua alegerilor locale din 2020, semn că Prima Doamnă a apreciat în mod special respectiva ținută.

Carmen Iohannis a accesorizat rochia cu o geantă albă

Soția lui Klaus Iohannis a purtat o rochie roșie, cu imprimeu cu flori albastre și cloș amplu, din mătase 100% naturală. Potrivit informațiilor apărute în presă, Andreea Tincu este cea care a creat rochia purtată de soția lui Klaus Iohannis. Prețul acesteia s-ar ridica la 2.450 de lei (495 euro). Prima Doamnă a ales să accesorizeze rochia cu o geantă albă și cu o pereche de pantofi de culoarea roz pal.

Rochia purtată de Carmen Iohannis a fost creată special pentru ea. Informațiile despre ținută au fost oferite de către designerul român Andreea Tincu, pentru RomâniaTV.

Cătălin Botezatu, cuvinte de laudă pentru Carmen Iohannis

Creatorul de modă Cătălin Botezatu a comentat cele două rochii purtate de Jill Biden şi Carmen Iohannis. El a subliniat că i-au plăcut ţinutele şi pantofii pentru care au optat soţiile şefilor de stat. Bote a punctat chiar că încălţămintea lui Carmen Iohannis a fost una bine aleasă.

Programul vizitei lui Jill Biden în Europa

  • Vineri, 6 mai – Jill Biden va vizita baza de la Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membrii serviciului militar din Statele Unite. Seara, ea va pleca în București.
  • Sâmbătă, 7 mai – Prima Doamnă se va întâlni cu membrii Guvernului României, personalul ambasadei SUA, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar, precum și profesorii care îi ajută pe copiii ucraineni refugiați să se integreze într-un mediu școlar stabil și sigur. Ea va pleca apoi la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei SUA.
  • Duminică, 8 mai – Jill Biden va călători în Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia pentru a se întâlni cu refugiații, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar și cu slovacii care sprijină familiile care au căutat refugiu în timpul acestei crize.
  • Luni, 9 mai – Jill Biden se va întâlni cu membrii Guvernului Slovaciei înainte de a pleca în Statele Unite.

Și fiica soților Biden, Ashley (40 de ani), ar fi trebuit să o însoțească pe mama sa în Europa, dar a renunțat la vizită pentru că a avut contact apropiat cu o persoană testată pozitivă la COVID-19, a anunțat Casa Albă, prin intermediul unui comunicat. Ashley a fost testată negativ la noul coronavirus.

Sursă foto: presidency.ro