Idee de vacanță: Această insulă necunoscută din Grecia este un PARADIS puțin aglomerat

Idee de vacanță: Această insulă necunoscută din Grecia este un PARADIS puțin aglomerat
Foto: Flickr/Dinos
Publicat: 22/01/2024, 16:57
Actualizat: 22/01/2024, 18:03

În pofida faptului că nu se află pe lista scurtă a turiștilor, insula grecească Alonnisos și-a asigurat primul loc ca „Cea mai bună destinație de vacanță mai puțin cunoscută” într-un articol al The Times. Ca parte a grupului de insule Sporade, ascunsă în nordul Mării Egee, pentru a ajunge la țărmurile insulei este nevoie de o scurtă călătorie cu feribotul din portul Volos, situat lângă Atena.

Dacă această insulă magică nu te face să simți că tocmai ai pășit într-o carte de basm, cu siguranță te va face să-ți amintești despre filmul carismatic „Mama Mia!” Cu cătune liniștite întinse pe dealuri și un fundal uimitor de apă turcoaz, la un pas de geamul pensiunii, Alonnisos este nimic mai puțin decât  un paradis liniștit. Populația mică a insulei de doar 3.500 de persoane și o scenă turistică minimă, chiar și în lunile de vară, înseamnă că vizitatorii se vor bucura de un sejur intim și relaxant. Din aprilie până în noiembrie sunt cele mai bune perioade pentru a călători în Alonnisos, cu soare din belșug și căldură. August, în special, oferă condiții optime pentru relaxare în apele limpezi ale oceanului.

Pădurile bogate de pini, satele pitorești pietruite și plajele strălucitoare în nuanțe de vanilie sunt unele dintre cele mai bune atracții ale insulei – dacă nu luați în considerare uimitoarea moștenire culturală a insulei Alonnisos. Unele dintre structurile antice  ale insulei sugerează dovezi ale vieții umane încă din epoca bronzului. În secolele al IX-lea și al VIII-lea, plantațiile de măslini și câmpurile de viță de vie au început să înflorească, creând scena unei comunități agricole prospere. Agricultura și producția de măsline este o industrie care prosperă și astăzi pe Alonnisos.

Citește și: FOTO | Top 5 cele mai bune destinații de vacanță pentru luna februarie. Unde poți merge să îți încarci bateriile pe plajă aproape de România

Fragmente de istorie sunt împrăștiate pe insulă în toate direcțiile cât de departe poate vedea cu ochii. Bisericile în prăbușire, vechile turnuri de veghe și rămășițele așezărilor timpurii pun peisajul. Centrul vieții de pe Alonnisos se află în Hora (partea principală a orașului), numită Patitiri. Reflectând istoria insulei ca o scenă de viticultură înfloritoare, numele „Patitiri” se traduce chiar prin „presa de vin”. Colecția de taverne, cafenele și cafenele locale este o priveliște de văzut, la fel și străzile pietruite lucrate manual, care unesc piața orașului.

Cunoscute pentru apele sale cristaline și plajele cu nisip alb, Agios Dimitrios și Chrisi Milia sunt două dintre cele mai bune locuri pentru a arunca un prosop de plajă și a te bucura de soare. Chrisi Milia, în special, este o întindere pitorească de nisip căptușită cu umbrele. Este perfect pentru familii și este la adăpost de orice companie potențială (dar rară) care rătăcește în apropiere. Alonnisos este, de asemenea, locul Parcului Național Marin, un ecosistem subacvatic înfloritor, care găzduiește mai multe specii sălbatice indigene, inclusiv foca călugăr mediteraneană Monachus.

Oamenii de pe Alonnisos duc o viață simplă, marcată de zile petrecute la soare și aer curat. Terenul agricol bogat, zonele muntoase înfloritoare și terenurile împădurite luxuriante creează un loc de joacă perfect pentru a explora insula pe jos. Traseul de la Rahes la Patitiri de-a lungul părții de sud a insulei este una dintre cele mai captivante călătorii pentru călătorii care speră să experimenteze insula dintr-o perspectivă diferită.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?