Legătura dintre cafea și inventarea primei camere web

Legătura dintre cafea și inventarea primei camere web
Publicat: 07/02/2016, 16:25
Actualizat: 08/02/2016, 05:58

În 1991, la Universitatea Cambridge, în Marea Britanie, oamenii se săturaseră să meargă până în camera în care se făcea cafeaua și să descopere că recipientul este gol. Prin urmare, ei au creat o versiune a ceea ce noi numim astăzi cameră web, care transmitea o imagine cu cafetiera, oamenii văzând astfel dacă mai există cafea sau nu.

Camera afișa un cadru pe secundă, studenții și cei care lucrau în Universitate văzând pe ecranul calculatorului imaginea cu cafetiera într-o fereastră de 128×128 pixeli.

Dr. Quentin Stafford-Fraser și Paul Jardetzky au fost cei care au venit cu această soluție, iar cafetiera respectivă a devenit celebră sub numele „Trojan Room coffee pot”, acesta fiind localizată pe un coridor din afara încăperii numite „The Trojan Room”, în laboratorul de informatică al Universității Cambridge.

Camera web a fost oprită în august 2001, însă un link cu ultima imagine afișată încă mai există. Cafetiera a fost vândută în urma unei licitații pe eBay pentru 5.000 de dolari, cumpărătorul fiind publicația germană Der Spiegel, scrie PetaPixel.