Lumea presei e ÎN DOLIU. George Stanca A MURIT. Cunoscutul ziarist avea 71 de ani

Lumea presei e ÎN DOLIU. George Stanca A MURIT. Cunoscutul ziarist avea 71 de ani
Publicistul George Stanca a murit la 71 de ani. Suferea de o boală cronică. Vezi cele mai frumoase amintiri ale publicistului, care a întemeiat Cenaclul Flacăra, alături de Adrian Păunescu și Dorin Tudoran

George Stanca ar urma să fie înmormântat joi, la Cimitirul Bellu din București. Trupul neînsuflețit al scriitorului ar urma să fie depus, marți, la Biserica Sf.Gheorghe din București, au declarat apropiați ai acestuia.

Născut pe 7 mai 1947, în Buftea, Stanca a absolvit cursurile Institutului de Construcții din București și a debutat ca publicist în 1971, colaborând la publicații ca Scânteia Tineretului, Contemporanul.
 

După Revoluția din 1989, a lucrat ca jurnalist la numeroase publicații, printre care VIP, Jurnalul Național, Pro Sport, Adevărul, dar și Giuleștina. A lucrat, de asemenea, în televiziune și a fost lector universitar.

Membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1990, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru plagiat, în 2013. El a fost declarat vinovat pentru faptul că a plagiat o traducere a „Jurnalului” lui Lev Tolstoi, pe care a semnat-o cu numele Ghenadi Strungar.

 La Cenaclul Flacăra, al cărui membru fondator a fost împreună cu Adrian Păunescu și Dorin Tudoran, George Stanca a activat în perioada 1973 -1975.

 

Inchide