Mirela Vaida a răbufnit: Mama mea e învățătoare și are o clasă cu 32 de elevi. Cine răspunde dacă un copil se va îmbolnăvi de Covid?

Redactor:
Ana Matei

Prezentatoarea TV Mirela Vaida a mărturisit că mama ei, învățătoare care mai are doi ani până la pensie, este temătoare în privința începerii noului an școlar. Deși mai sunt doar două săptămâni până la redeschiderea școlii, o mulțime de întrebări stau pe buzele cadrelor didactice.

Mirela Vaida se întreabă cum va reuși mama sa să le interzică elevilor să se apropie unii de alții, cum va putea să îi aibă sub observație în fiecare secundă și cum le va da doar unora măști de protecție.

Mama prezentatoarei TV va începe anul școlar alături de 32 de elevi de clasa a treia, cărora le va preda în două schimburi (16 dimineața și 16 la prânz).

Mirela Vaida: „Cum va împărți ea măștile copiilor care nu își permit să-și cumpere?”

„Mama mea e învățătoare la o școală generală din Iași! De 41 ani predă elevilor de școală primară! Mai are 2 ani și iese la pensie! Actuala serie de elevi este ultima din cariera ei! Pe 14 septembrie vor începe clasa a III-a. În fiecare an, pe vremea asta, fremăta de nerăbdare și de emoție pentru noul an! Abia aștepta să își pregătească clasa, să aranjeze băncile, să scrie pe tablă “Bine ați revenit la școală! Mult succes!” Anul acesta ceva s-a schimbat: Îi este FRICĂ!! Are 32 de elevi în clasă!! 32!!! Cum va împărți ea măștile copiilor care nu își permit să-și cumpere? Cum le va explica celorlalți că ei nu primesc și că vor trebui să-și cumpere singuri? Cum va face această diferență astfel încât să nu jignească pe nimeni?”

Vaida: „Cum le va interzice celor 32 de elevi de 9-10 ani să nu se îmbrățișeze, să nu se atingă, să nu se joace?”

Mirela Vaida se întreabă cine va răspunde pentru fiecare copil în parte în cazul infectării cu coronavirus.

„Cum le va interzice celor 32 de elevi de 9-10 ani să nu se îmbrățișeze, să nu se atingă, să nu se joace, când ei se reîntâlnesc după 6 luni de pauză? Cum se va asigura ea că fiecare copil se va spăla pe mâini, la toaletă, că se va șterge cu prosoape de unică folosință, că se va dezinfecta? Și dacă va pleca și mama la toaletă, să zicem, în pauza mare, și când se va întoarce își găsește clasa jucând “grămada cere vârf”, cine va răspunde? Ea, direcțiunea școlii, părinții? Va veni DSP-ul și îi va cere explicații? Va fi sancționată disciplinar? Și dacă un elev din clasa ei se va îmbolnăvi de COVID, Doamne ferește, cine e pasibil de răspundere? Ea, școala, tatăl și mama copilului?”

Vaida: „Când va spun despre mama mea, mă gândesc, de fapt, la toți educatorii, profesorii și învățătorii care sunt responsabilizați peste măsură”

Mirela Vaida se întreabă cum poate un cadru didactic să oblige un copil să poarte masca și să păstreze distanța.

„Și dacă un copil nu poartă masca pentru că nu va vrea, ea ce îi poate face? Cum îl obligă? Să va mai spun că va trebui să stea la școală în 2 schimburi, zilnic? Va preda primilor 16 elevi de dimineață! Apoi, la prânz, intră în schimbul al doilea și va trebui să o ia de la capăt cu următorii 16! Și nu cred că va fi plătită pentru asta! Pentru că nu sunt bani pentru învățământ și educație! Nu au fost niciodată! Și chiar dacă nu sunt bani, ce profesor sau învățător ar putea alege doar o jumătate din numărul elevilor cărora să le predea, iar când vine restul de elevi, dascălii să plece acasă? Când va spun despre mama mea, mă gândesc, de fapt, la toți educatorii, profesorii și învățătorii care sunt responsabilizați peste măsură începând cu 14 septembrie!!”

Înlocuitor pentru Pigliacelli! Universitatea Craiova e gata de o nouă lovitură în Liga 1
Pepe, primele declarații! De ce a agresat-o pe Raluca! E ireal, va ieși un scandal...
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Decizia judecătorilor a venit ca un trăznet pentru Alex Bodi! Fostul soț al Biancăi Drăgușanu,...
VIDEO Misterul din deşert: Artă sau OZN? Un obiect bizar a fost descoperit în mijlocul...
OZN sau operă de artă? Controversele unei descoperiri ciudate din mijlocul deșertului
Pepe, primele declarații! De ce a agresat-o pe Raluca! E ireal, va ieși un scandal...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiţia care şochează întreaga lume
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă...
Cum au reușit cercetătorii, de fapt, să găsească vaccinul miraculos. Ce descoperire uriașă au făcut
Pensii MAI MARI cu 46% și alocații DUBLATE! Anunțul oficial al ministrului Economiei
Ele sunt considerate cele mai frumoase femei din lume, din toate timpurile. Cum arată
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care sunt cărţile preferate ale unuia dintre cei mai cunoscuţi investitori din IT-ul românesc. Sursa...
Anca Serea, primele declarații după ce s-a zvonit că a rămas falită: „Nimeni nu este...
Inchide