Mulți amatori de selfie-uri au observat acest detaliu. De vină sunt lentilele camerei foto de pe smartphone

Mulți amatori de selfie-uri au observat acest detaliu. De vină sunt lentilele camerei foto de pe smartphone
Publicat: 22/03/2019, 15:08

Selfie-ul a devenit o parte importantă din viața multor oameni, scrie go4it.ro. Potrivit unui sondaj realizat de American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgeons, 55% dintre medicii esteticieni au avut clienți care au cerut operații care să îi facă să arate mai bine în selfie-uri.

Din fericire, poți arăta mai bine în aceste imagini fără a cumpăra un telefon foarte scump sau fără a ajunge pe masa de operație. Totul depinde de distanța la care ții telefonul și de unghi, potrivit autorilor studiului.

Pentru modul portret, cele mai bune rezultate sunt obținute atunci când camera se află la o distanță aproximativ 150 de centimetri de subiect. Totuși, la selfie-urile realizate cu smartphone-ul este greu să respecți regula, așa că încercați să le faceți de la o distanță cât mai mare. Dacă aveți mâni scurte, puteți apela la un selfie stick sau să utilizați un mini-trepied și funcția Timer din aplicația camerei.

Potrivit fotografului Rafi Letzer, lentilele incluse în telefoane tind să distorsioneze mai mult obiectele de la marginea câmpului lor vizual. De aceea, când faceți un selfie, țineți cont de următorii pași: întindeți mâna în care se află telefonul cât de mult puteți (sau folosiți un selfie stick), aveți grijă ca fața să fie exact în mijlocul cadrului, iar distanțele de la frunte la lentilă și de la bărbie la lentilă să fie egale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase