O balenă însărcinată a fost găsită moartă pe o plajă din Italia. Mamiferul avea peste 200 de kilograme de plastic în burtă

Redactor:
Marinela Sarbu
O balenă însărcinată a fost găsită moartă pe o plajă din Italia. Mamiferul avea  peste 200 de kilograme de plastic în burtă
O balenă însărcinată, care avea în burtă peste 200 de kilograme de plastic, a fost găsită moartă pe o plajă din Sardinia, fapt ce a dus atât la moartea acesteia cât și a fetusului, a anunțat ministrul Mediului din Italia, potrivit CNN.

În stomacul mamiferului s-au găsit saci de gunoi, plase de pescuit și alte reziduuri, informează pentru CNN.  un membru al organizației guvernamentale SeaMe care are ca scop protejarea apelor și a oceanelor.

Animalul mort, care avea o lungime de opt metri, a fost găsit pe o plajă din Sardinia, în Porto Cervo.

Ministrul Mediului din Italia, Sergio Costa, a postat pe Facebook mesajul: „Mai există oameni care spun că astea nu sunt probleme importante? Pentru mine nu numai că sunt importante, dar le consider chiar prioritare. Ne-am obișnuit cu confortul obiectelor dispensabile în trecut, iar acum plătim consecințele, în special animalele.”

Cauza decesului va fi cunoscută după examinările histologice și toxicologice efectuate de medicii veterinari din Padova, în nordul Italiei.

Costa a făcut, de asemenea, referire la aprobarea recentă de către Parlamentului European aunei legi care interzice până în 2021 o gamă largă de articole de plastic de unică folosință, cum ar fi paie,

bețișoare de urechi și tacâmuri.

„Italia va fi una dintre primele țări care o vor implementa. Războiul împotriva plasticului de unică folosință a început și nu ne vom opri aici”, a promis el.

Luna trecută, o balenă tânără a fost găsită moartă în Filipine cu 40 de kilograme de saci de plastic în stomac.

 

Inchide