O nouă ATLANTIDA, descoperită sub Marea Nordului. „Era INIMA EUROPEI”. FOTO

O nouă ATLANTIDA, descoperită sub Marea Nordului. „Era INIMA EUROPEI. FOTO
Publicat: 04/07/2012, 09:37
Actualizat: 04/07/2012, 10:19

Cercetătorii britanici de la Universitatea St. Andrews au descoperit o lume submarină, ascunsă sub Marea Nordului, pe care au botezat-o „Atlantida Marii Britanii”, scrie Daily Mail.

Regiunea respectivă, numită Doggerland, se întindea între Scoția și Danemarca și a fost scufundată treptat, între anii 18.000 și 5.500 î.e.n. Ea ar fi avut o populație de câteva zeci de mii de locuitori și ar fi putut reprezenta „inima Europei”, notează sursa.

Doggerland, o regiune mai întinsă decât multe țări din Europa, ar fi fost lovită de un tsunami devastator, motiv pentru care a început să se scufunde.

Așa ar fi arătat viața în Doggerland. sursa foto Daily Mail

„Speculam de mai mulți ani că această regiune există, datorită oaselor găsite de pescari, însă numai de când lucrăm cu scafandrii companiilor petroliere am reușit să ne dăm seama cum arăta această lume. Ne-am dat seama cum arătau flora, funa și oamenii preistorici care locuiau aici, dar și tsunamiul care a distrus Doggerland”, a declarat geofizicianul Richard Bates, liderul expediției.

Cercetările britanicilor sugerează că Doggerville avea un relief deluros, cu multe văi, mlaștini, râuri și lacuri. Daily Mail scrie că, din păcate, multe dintre elemente s-au erodat sub apă, însă cercetările din Marea Nordului vor continua.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase