Povestea incredibilă a femeii care îmbătrânește de 8 ori mai repede decât ceilalți oameni: „Mi-am dat seama când au început să-mi cadă dinții că…” – FOTO

Povestea incredibilă a femeii care îmbătrânește de 8 ori mai repede decât ceilalți oameni: „Mi-am dat seama când au început să-mi cadă dinții că...” - FOTO
Povestea incredibilă a femeii care îmbătrânește de 8 ori mai repede decât ceilalți oameni: „Când au început să-mi cadă dinții mi-am dat seama că...” / Sursă FOTO: Tiffany Wedekind via Metro
Publicat: 23/10/2020, 19:27
Actualizat: 23/10/2020, 20:29

O femeie în vârstă de 43 de ani este cea mai în vârstă supraviețuitoare din lume a unei afecțiuni rare care amplifică procesul de îmbătrânire, fiind  de opt ori mai rapid decât cel al unei persoane normale. Tiffany Wedekind, din Columbus, Ohio, Statele Unite ale Americii, suferă de progeria – care de obicei duce la decesul bolnavilor până la împlinirea vârstei de 15 ani.

Tiffany Wedekind a trăit de aproape trei ori mai mult decât estimaseră specialiștii, în ciuda faptului că suferă de riduri premature, căderea părului și căderea prematură a dinților. Medicii susțin că este o „anomalie medicală” faptul că aceasta a supraviețuit până la vârsta de 43 de ani. Femeia susține că yoga a ajutat-o să ducă un stil de viață bun.

A depășit speranța de viață, deși suferă de o boală extrem de rară: „O anomalie medicală”

„Fac tot posibilul să rămân sănătoasă pentru că sunt foarte norocoasă să fiu în viață. Gândul meu este că m-aș putea duce în orice moment și încerc doar să fac tot posibilul să mă bucur de viața pe care o am. Sunt binecuvântată că sunt aici și fac tot ce pot pentru a-mi oferi cea mai bună șansă. Am văzut cum s-a luptat fratele meu (cu progeria) și cât de repede s-au schimbat lucrurile cu el, așa că trăiesc cu o mentalitate pozitivă. Îmbătrânesc mult mai repede decât toți ceilalți și, sinceră să fiu, nu știu de ce am trăit atât de mult și am supraviețuit mai mult decât alți oameni care suferă de progeria. Cred că s-ar datora faptului că am mare grijă de mine”, a declarat Tiffany Wedekind.

Fratele lui Tiffany, Chad, a murit din cauza complicațiilor declanșate de progeria în 2012, la vârsta de 39 de ani, și și-a depășit propria speranță de viață cu aproximativ 30 de ani.

În prezent, există doar 179 de oameni în lume care suferă de progeria, care trăiesc în 53 de țări. Tiffany nu este doar cea mai în vârstă persoană în viață cu această afecțiune, ci se crede că este cea mai în vârstă supraviețuitoare din istorie.

Povestea incredibilă a femeii care îmbătrânește de 8 ori mai repede decât ceilalți oameni: „Când au început să-mi cadă dinții mi-am dat seama că...” - FOTO
Tiffany a fost diagnosticată cu progeria când avea în jur de 20 de ani / Sursă FOTO: Facebook

Tiffany a aflat abia la 20 de ani de boala care îi marchează viața: „Sunt uimită că sunt încă aici”

„Am fost întotdeauna foarte activă, fac plimbări cu bicicleta, fac yoga și încerc să rămân puternică. De asemenea, cred că ești ceea ce mănânci, așa că mănânc sănătos și îmi tratez bine corpul. Trăiesc cât pot viața din plin, pentru că am văzut cât de scurtă poate fi. Sunt uimită că sunt încă aici, așa că îmi tratez viața ca pe locul meu de joacă”, a mai relatat femeia.

Tiffany a fost diagnosticată cu progeria când avea în jur de 20 de ani. Ea și fratele ei, Chad, au primit diagnosticul în același timp în urmă cu aproximativ 15 ani și au aflat că au moștenit boala de la mama lor. Progeria este cauzată de o genă mutațională pe care copiii o moștenesc de la părinți și duce la accelerarea procesului de îmbătrânire. Copiii care se nasc cu această boală prezintă de obicei simptome de la vârsta de doi ani și rareori trăiesc mai mult de 20 de ani.

Chad și Tiffany reprezintă cazuri unice deoarece sunt singurele persoane din istorie care au supraviețuit cu această boală cumplită. În afară de familia Wedekind, o altă persoană care a trăit mai mult de cât se așteptau specialiștii este Margaret Casey, din Milford, Connecticut, care a murit la vârsta de 29 de ani în 1985.

„Am aflat abia când fratele meu a vrut să aibă un copil”

„Când am crescut, mi-am dat seama că mă dezvolt diferit față de celelalte fete care îmi erau prietene. Nu m-a afectat în niciun alt mod, aș putea face tot ceea ce vreau. Atunci când părul a început să-mi cadă și mi-am pierdut dinții la vârsta de douăzeci de ani, medicul meu a început să își pună semne de întrebare. Dar nu prea se știe de progeria, așa că nu ne-am dat seama de asta destul de mult timp. Am aflat abia când fratele meu a vrut să aibă un copil și a mers să-și facă teste genetice la un spital local pentru a vedea dacă are ceva ce ar putea fi transmis. Trebuia să oferim toți o probă de ADN și au fost trimise la un laborator din Washington. Când au venit rezultatele, mi-a spus că avem progeria și în acel moment nu aveam idee ce înseamnă asta. Chiar și medicul a fost șocat, deoarece copiii cu progeria mor de obicei din cauza unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral în perioada adolescenței. Tot ce ne-a spus medicul este să ne îngrijim bine pentru că nu există nici un leac”, a povestit supraviețuitoarea.

Povestea incredibilă a femeii care îmbătrânește de 8 ori mai repede decât ceilalți oameni: „Când au început să-mi cadă dinții mi-am dat seama că...” - FOTO
„Știu că sunt o anomalie medicală și am norocul de a fi aici…” / Sursă FOTO: Facebook

La câțiva ani după ce a primit diagnosticul, Tiffany, care nu are copii, a fost căsătorită timp de 8 ani, dar s-a despărțit de fostul ei soț în iunie 2017. Spre deosebire de marea majoritate a celorlalți bolnavi de progeria – care suferă de probleme cardiovasculare și scheletice extreme – Tiffany are încă posibilitatea de a trăi independent, fără probleme grave de sănătate suplimentare. Totuși, când este în public, Tiffany recunoaște că de multe ori întâlnește oameni care fac comentarii grosolane despre înălțimea și aspectul ei – râd de înălțimea ei iar de câteva ori a fost confundată cu un copil.

De asemenea, aceasta a început de curând să ia un nou medicament, Lornafarnib, despre care se crede că încetinește procesul de îmbătrânire și este pe punctul de a fi aprobat ca primul tratament pentru progeria.

Tiffany a spus că nu este sigură dacă pastilele au ajutat-o sau nu, dar insistă asupra faptului că, în ciuda stării sale debilitante și a corpului fragil, rămâne hotărâtă să-și trăiască viața într-un mod distractiv și frivol.

„Știu că sunt o anomalie medicală și am norocul de a fi aici, dar încă simt că mi-am trăit viața la fel de bine ca oricine altcineva”, a mai precizat aceasta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU