Proapăt căsătoriți, au plecat în luna de miere pentru vacanța visurilor lor. La întoarcere au început să apară simptomele unei boli extrem de rare

Proapăt căsătoriți, au plecat în luna de miere pentru vacanța visurilor lor. La întoarcere au început să apară simptomele unei boli extrem de rare
Publicat: 16/04/2017, 18:19
Actualizat: 22/04/2017, 18:26
„Am suferit câteva operații, pneumonie de două ori, cheaguri de sânge periculoase. Acum mă confrunt și cu probleme cu rinichii”, a spus Manilla, de profesie producător și lector la Universitatea din California pentru CNN. Toate aceste boli sunt rezultatul unei maladii serioase pe care a contractat-o în timpul șederii sale în Hana, din cauza unei infecții cu viermele pulmonar al șobolanului. Această boală, cunoscută și sub numele de infectarea cu Angiostrongylus, afectează creierul și măduva spinării, arată Centrul pentru Combaterea și Controlul Bolilor și apare mai ales în regiunea insulelor din Asia sudică și în cele ale insulelor tropicale din Pacific, dar răspândirea geografică a acestui parazit pare să fie mult mai mare, inclusiv în Africa, America Latină și SUA.
Cele mai multe cazuri apar după consumul de melci infectați cu acest parazit, acesta găsindu-se, de exemplu, și pe salata care nu este spălată cum trebuie sau pe alte produse crude care ar putea conține urme greu de zărit cu ochiul liber de melci sau mucus. Transmiterea se poate face și atunci când oamenii mănâncă crabi infectați, creveți sau broaște, cu toate că aceste cazuri sunt mult mai rare, la fel cum poate exista și situația contaminării prin apă.
Cuplul spune că nu își poate da seama exact cum a intrat în contact cu parazitul în timpul călătoriei în Hawaii. Simptomele lui Manilla au apărut după ce acesta a revenit în California, acolo unde a fost spitalizat cu complicații date de boala care a fost extrem de greu de diagnosticat. Îngrijorările în privința lui Lane au apărut chiar înainte de a părăsi insula și s-au agravat odată ajunsă la San Francisco. Simptomele s-au intensificat, până când a început să se simtă „de parcă cineva lua un pumnal și pur și simplu mă înjunghia în diferite părți ale copului. Așa ceva, cu adevărat tulbură și distruge viețile oamenilor”, a spus aceasta pentru KHNL.
Boala durează, de obicei, între două săptămâni și două luni, iar perioada de incubație este de la o săptămână la maximum trei. Există, totuși, posibilitatea ca o infecție să poate incuba într-o singură zi sau în șase săptămâni și nu este contagioasă.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase