Produsul la care restaurantele Mc Donald’s sunt somate să renunțe imediat: Pot infecta oamenii

Produsul la care restaurantele Mc Donald's sunt somate să renunțe imediat: Pot infecta oamenii
Publicat: 17/12/2017, 12:16
Actualizat: 17/12/2017, 13:18

„Membri ICGR au depus rezoluții ale acționarilor la fiecare dintre companii”, a spus ICGR într-o delcarație emisă.

Dacă aceste rezoluții nu sunt contestate cu success de către companii, vor veni la vot la următoarele întâlniri ale societăților.

Membri ICGR au avut success în trecut în a convinge majoritatea producătorilor americani de pui să renunțe la utilizarea unor antibiotice, importante diun punct de vedere medical, pentru creșterea puilor, scrie Ziarul Financiar.

Oamenii de știință și experții în domeniul sănătății publice au avertizat de mai mulți ani că utilizarea regulată a antibioticelor pentru a promova creșterea și prevenirea bolilor la animalele de fermă sănătoase contribuie la dezvoltarea și răspândirea unor supraviețuitori rezistenți la acestea și pot infecta oamenii.

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat, la începutul acestui an, ca producătorii de carne să pună capăt acestor practici.

Lanțul de produse alimentare McDonald”s USA, a trecut în 2016 la achizi”ionarea cărnii de pui crescută fără antibiotice. Cea mai recentă rezoluție a acționarilor, sponsorizată de Congregația Surorilor Benedictine din Boerne, Texas, solicită companiei MCDonald”s Corp (MCD.N) să adopte o politică de aprovizionare similară și pentru carnea de vită și carnea de porc.

Adoptarea acestei politici ar muta compania McDonald”s mai aproape de rivalii săi Chipotle Mexican Grill Inc (CMG.N) și Panera Bread Co, care servesc carne de porc, pui și vită care provine de la animale crescute fără antibiotice.

„Surorile Benedictine doresc ca lanțul de restaurant Dennys (DENN.O) să facă un angajament de pornire pentru reducerea de astfel de medicamente în aprovizionarea cu pui”, a declarat Nadira Narine, director senior la ICGR.

McDonald”s și Denny”s nu au răspuns imediat la cereri.

Membri ICGR presează Sanderson Farms (SAFM.O) să îți schimbe poziția față de aceste antibiotic. Sanderson este singurul mare producător de pui din SUA care nu s-a angajat să reducă consumul de antibiotic.