Test IQ exclusiv pentru genii | Găsește toate greșelile în aceste 10 fotografii

Publicat: 06/04/2022, 10:10
Actualizat: 06/04/2022, 11:30

Ai în față un test IQ care îți verifică intuiția și capacitatea de concentrare. Ai 10 poze în galeria foto a acestui articol și tot ce trebuie să faci este să găsești toate greșelile care apar în acestea.

Pregătește-te pentru un test exclusiv pentru genii, pentru persoanele cu o inteligență nativă peste medie.

Regăsește în galeria foto cele 10 fotografii care conțin erori. După ce ai privit cu atenție poză, mergi mai departe și vezi care sunt răspunsurile corecte.

Ia-ți timpul de care ai nevoie, iar apoi calculează scorul pe care l-ai obținut. La finalul galeriei foto vei descoperi și ce înseamnă fiecare punctaj, din punct de vedere al coeficientului de inteligență.

Galeria foto o vei găsi chiar sub titlul acestui articol și tot acolo vei descoperi și cele 10 poze în care s-au strecurat greșeli.

Nu uita că la finalul galeriei foto vei găsi și o descriere a IQ-ului pe care l-ai obținut.

Ce sunt testele IQ

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.

Testele IQ au multe scopuri diferite, notează Joel Schneider. Este psiholog la Universitatea de Stat din Illinois. Unele teste de IQ au fost concepute pentru a evalua copiii la anumite vârste. Unele sunt pentru adulți. Și unele au fost concepute pentru persoanele cu dizabilități speciale.

Iată și alte teste IQ:

Testul IQ devenit viral | Ce număr vezi în această poză? 99 din 100 dau greș

Test de inteligență cu 5 întrebări | Cât e ceasul – ora 7:00, 15:00 sau 23:00?

Mută un singur băț de chibrit pentru a obține o egalitate corectă din: 6+2-8=4

Testul IQ exclusiv pentru genii | Ce caracter urmează în această serie: Q, W, R, U?

Test IQ la care toți greșesc | Câte cercuri vezi în această imagine?

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătate citeste mai mult