„TRUCUL MAGIC” prin care un aventurier spaniol reușește să facă focul în pustietate

„TRUCUL MAGIC prin care un aventurier spaniol reușește să facă focul în pustietate
Publicat: 06/02/2018, 11:27

Un aventurier a descoperit o nouă modalitate de a face focul în condiții dificile de supraviețuire, folosindu-se de o simplă pungă cu apă. Aventurierul spaniol Alvaro Cerezo, care a vizitat peste 400 de teritorii nelocuite, susține că a descoperit un nou mod de a face focul, când nu ai un chibrit la îndemână, scrie Daily Mail. Bărbatul de 36 de ani câștigă bani din „abandonarea” unor turiști curajoși în pustietate, unde aceștia trebuie să trăiască câteva zile sau săptămâni.

Întotdeauna, el este primul care explorează tărâmurile respective, pentru a se asigura că nu prezintă un pericol deosebit pentru turiști. Cerezo a realizat „trucul magic”, prin care aprinde focul cu ajutorul unei pungi pline cu apă de mare, pe o insulă pustie din Filipine.

În clipul respectiv, Alvaro, originar din Malaga, folosește o pungă de plastic drept lupă pentru a direcționa soarele spre niște surcele de cocos, care iau foc în câteva secunde. Până acum, 500 de turiști – de la oameni normali la milionari – au experimentat viața în pustietate cu ajutorul spaniolului, plătind până la 1.500 de dolari pentru o săptămână de aventuri extreme.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult