Tudor Gheorghe: „Când erau în Guvernul României mai mulți olteni, țara mergea mai bine”

Tudor Gheorghe: Când erau în Guvernul României mai mulți olteni, țara mergea mai bine
Publicat: 19/10/2013, 14:32
Actualizat: 30/07/2014, 01:43

Un nou spectacol l-a adus joi seara pe Tudor Gheorghe în fața publicului din Capitală. Parte a turneului de promovare „Pelerini în țara nimănui”, desfășurat în perioada 10 octombrie – 2 decembrie, în peste 30 de orașe din România, evenimentul din București a fost, după cum a mărturisit artistul, un omagiu adus poeziei și poeților Grigore Vieru și Mircea Micu, relatează Agerpres.

„Țara nimănui este țara metaforelor înalte, a poeziei pure din care mai coboară din când în când, către lumea noastră nenorocită, niște ființe poetice”, a explicat Tudor Gheorghe.

Artistul, care a fost bun prieten cu cei doi poeți, a povestit că a gândit acest spectacol astfel încât mesajul său să poată ajunge în primul rând la generația tânără, care nu mai este atât de pasionată de versuri.

Totodată, cântărețul în vârstă de 68 de ani a mărturisit că o influență importantă în structurarea concertului „Pelerini în țara nimănui” a avut-o relația apropiată pe care a avut-o cu Grigore Vieru și Mircea Micu.

„I-am ales pentru că poezia lor e de o simplitate extraordinară”, a spus Tudor Gheorghe. „Și spectacolul ăsta l-am dorit și în primul rând adresat acestei generații mult mai bine informate decât noi, dar care, nemaicitind poezie, devine seacă. Și atunci, în speranța că îi pot apropia de poezie, am făcut acest spectacol”, a adăugat artistul.

În plus, cântărețul a arătat că își dorește ca în timpul concertelor sale publicul să uite de probleme, de „supărarea pe lumea care îi înconjoară”.

„Publicul e atât de sătul de ce vede încât am zis măcar două ore în timpul spectacolului meu să nu mai știe de coabitări, de certuri între palate, de vânzări pe șest, de toate prostiile astea”, a spus artistul, făcând referire la conflictele de pe scena politică.

„Nu știu dacă e adevărat, dar cert este că atunci când erau în guvernul României mai mulți olteni, țara mergea mai bine”, a adăugat Tudor Gheorghe în cele din urmă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase