Verdict pentru Jim Carrey. Decizia instanței după ce actorul a fost acuzat de ucidere din culpă în cazul morții fostei iubite, Cathriona White

Verdict pentru Jim Carrey. Decizia instanței după ce actorul a fost acuzat de ucidere din culpă în cazul morții fostei iubite, Cathriona White
Publicat: 01/02/2018, 15:12
Actualizat: 28/03/2019, 19:21

Jim Carrey a fost acuzat de Brigid Sweetman, mama fostei sale iubite, și de soțul acesteia, Mark Burton, că i-ar fi furnizat medicamentele pe care White le-a luat când s-a sinucis, în septembrie 2015.

Conform medicilor legiști, Cathriona White a murit în urma unei supradoze de medicamente, decesul acesteia fiind catalogat drept sinucidere.

Sweetman și Burton l-au dat în judecată pe actor, în septembrie 2016, acuzându-l de ucidere din culpă. Actorul i-a dat la rândul lui în judecată, acuzându-i de șantaj. Carrey a mai spus că inclusiv White l-a amenințat că va oferi presei informații false despre el, mai precis că a suferit de mai multe boli pe care starul i le-a transmis pe cale sexuală.

Burton și Sweetman susțineau că, din cauza acelor presupuse boli, Cathriona White a suferit o cădere psihică și s-a sinucis. Documentele depuse de cei doi în instanță susțineau că, atunci când White i-a cerut explicații actorului în legătură cu bolile de care el suferea, acesta a întrerupt imediat legătură cu femeia, arătând un dispreț total față de starea ei emoțională.

Carrey și avocatul său au negat vehement aceste acuzații, numindu-le „revendicări false și patetice”.

Burton și Sweetman au adus dovezi medicale care atestau că White nu a fost diagnosticată cu boli transmisibile sexual înainte de relația cu Carrey, însă instanța a stabilit că acele documente erau false.

Irlandeza Cathriona White, de profesie make-up artist, a avut o relație marcată de mai multe despărțiri și împăcări cu Jim Carrey, din 2012 până la moartea ei, în 2015.

Jim Carrey, în vârstă de 56 de ani, a devenit cunoscut la începutul anilor 1990, datorită rolurilor din filmele „Ace Ventura: detectivu’ lu’ pește” și „Masca”. El a devenit primul actor care a primit un salariu de peste 20 de milioane de dolari, în 1996, grație peliculei „Tipu’ de la cablu”. Starul canadian s-a remarcat și în alte comedii cu mare succes de casă, precum „Tăntălăul și Gogomanul/ Dumb And Dumber”, „Eu, cu mine și Irene”, „Dumnezeu pentru o zi” și „Yes Man – Un cuvânt poate schimba totul”. Pentru rolurile din „The Man on the Moon” și „The Truman Show” a primit două premii Globul de Aur.