Vrei să faci PLAJĂ și să VIZITEZI până nu îți mai simți picioarele? Tenerife, Londra și Barcelona, printre destinațiile pe care turiștii le preferă în luna noiembrie

Vrei să faci PLAJĂ și să VIZITEZI până nu îți mai simți picioarele? Tenerife, Londra și Barcelona, printre destinațiile pe care turiștii le preferă în luna noiembrie
Publicat: 20/10/2018, 10:02
Actualizat: 26/03/2019, 04:37

În noiembrie, numărul de turiști începe să scadă și se pot vizita multe regiuni europene cu un buget mai redus decât în perioada de vară.

Unde faci plajă

Prima destinație pe care ți-o recomandăm esteTenerife, Insulele Canare. Punctul forte al acestui obiectiv este temperaturamedie de 24 de grade Celsius, media cea mai joasă în noiembrie fiind de 18 grade Celsius, iar precipitațiile se anunță scăzute. În noiembrie, aproape peste tot în Europa este prea frig să stai la plajă, iar asta se va întâmpla până în aprilie. Vestea bună este că Tenerife face parte, tehnic, din Spania, iar transportul cu avionul nu costă mult, în mod similar și insulelor din vecinătate. Soare suficient pentru un bronz minunat și prețuri care nu te usucă la buzunar. Agențiile de turism recomandă mai ales stațiunile din sud-vestul Tenerife, în jurul orașului Los Cristianos, unde există o ofertă mai bogată de hoteluri și apartamente de închiriat. Prețul pentru cazarea la un hotel de trei stele pornește de la 74 de euro pentru două persoane, în timp ce la hostel poți plăti în jur de 14 euro de persoană.

Ce mai poți vizita

Vrei să nu te plictisești nici măcar o secundă? Atunci, cea mai bună alegere pentru tine esteRoma. Nu te îngrijora în privința vremii. Temperatura medie este de 17 grade Celsius, cea mai joasă medie fiind de 8°C, iar în unele zile plouă. Noiembrie constituie debutul sezonului ieftin în capitala italiană, dar orașul rămâne la fel de popular. Roma este o destinație grozavă chiar și în lunile reci, pentru că sunt foarte multe obiective turistice de vizitat, atât în exterior, cât și în interior – de exemplu, uriașul Muzeu al Vaticanului. Dacă te afli pentru prima dată în Italia, probabil vei vrea să mergi spre nord, să vizitezi Florența și Veneția. Dar poți alege și Sorrento, mai la sud de Napoli, o regiune mai caldă și un bun punct de plecare pentru o excursie pe coasta amalfitană și Capri. Prețurile pentru cazare la un hotel de trei stele pornesc de la 57 de euro pentru două persoane, iar la hosteluri găsești cu 8 euro de persoană.

Ești o fire romantică și vrei să te și relaxezi? AlegeParis, capitala Franței.Vei avea parte de o temperaturămedie de 11 grade Celsius, minima medie înregistrată fiind de 6°. În mod similar Romei și Londrei, Parisul are foarte multe locuri de vizitat, indiferent de ce lună alegi. Din fericire, vremea este călduță și ploile sunt mai rare. Numărul de turiști este mai scăzut, de aceea te poți bucura de atracțiile turistice în voie. Dacă te îmbraci potrivit, poți face un tur cu autobuzul turistic – unii spun că ar fi cel mai bine organizat din Europa – pentru a vedea cele mai faimoase clădiri ale orașului. Prețurile pentru cazare variază de la 155 de euro pentru două persoane la un hotel de trei stele până la 23 de euro de persoană la un hostel decent.

Vrei să vezi atâtea obiective turistice încât să ajungi epuizat în camera de hotel? Dacă răspunsul e„DA”, atunciLondra e locul unde îți vei petrece vacanța. Să ai grijă ce haine îți iei. Temperatura medie este la fel de scăzută, 11°C, cu minima medie de 5°C. Vestea bună este că, atunci când plouă, nu plouă prea tare, iar câteodată nu ai nevoie nici de umbrelă. Dar, desigur, este frig, deci ia-ți haine mai groase. Multe dintre atracțiile turistice ale Londrei sunt în interior, așa că vremea rece nu ar trebui să te deranjeze. Și vei găsi atracții celebre ca muzee cu acces gratuit și catedrale faimoase unde te poți adăposti în caz de nevoie. Hotelurile de trei stele oferă cazare la prețuri medii de 116 euro pentru două persoane, iar, dacă alegi un hostel, vei găsi paturi de o persoană la 12 euro pe noapte.

Ești un spirit liber? Atunci nu mai sta pe gânduri. Cumpără-ți bilete pentruBarcelona. Nu te va dezamăgi. Sunt temperaturi plăcute, cu medii de 17°C și minima de 8°C. Situat la Mediterana, orașul este mai cald decât Madridul în lunile de toamnă-iarnă. De altfel, este de preferat să vizitezi orașul în această lună, pentru că vara este foarte aglomerat. Principalele atracții aici sunt de ordin arhitectonic și poți alege un tur cu autobuzul, inclus în Barcelona Pass, similar Londrei și Parisului. Dacă te afli pentru prima dată în Spania, după cateva zile petrecute în Barcelona, te poți îndrepta spre Madrid. Orașele sunt foarte diferite, dar ambele sunt excelente destinații turistice, cu mâncare bună și viață de noapte intensă. În Barcelona, cazarea variază de la 53 de euro pentru două persoane la un hotel de trei stele, iar la hostel se poate dormi cu 15 euro pe noapte, potrivit priceoftravel.com.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu