Quirin Schiermeier, autorul articolului din Nature, pentru Gândul: „Nu avem niciun dubiu asupra plagiatului în teza de doctorat a lui Victor Ponta. Plagiatul a fost confirmat de mai mulți experți”

Redactor:
Biro Attila
Quirin Schiermeier, autorul articolului din Nature, pentru Gândul: „Nu avem niciun dubiu asupra plagiatului în teza de doctorat a lui Victor Ponta. Plagiatul a fost confirmat de mai mulți experți”
Quirin Schiermeier, autorul articolului publicat în revista Nature, în care Victor Ponta este acuzat de plagiat, a declarat pentru gândul că nu există niciun dubiu că premierul a copiat părți semnificative din teza de doctorat din alte cărți.

Quirin Schiermeier, autorul articolului publicat în revista Nature, în care Victor Ponta este acuzat de plagiat, a declarat pentru gândul că nu există niciun dubiu că premierul a copiat părți semnificative din teza de doctorat din alte cărți. „Plagiatul a fost confirmat de mai mulți experți”, ne-a declarat Quirin Schiermeier.

„Articolul publicat de mine are la bază documente primite de Nature.com în urmă cu o săptămână. Aceste documente conțineau informații potrivit cărora părți semnificative ale tezei de doctorat a domnului Victor Ponta erau copiate din alte cărți fără citarea corectă”, a declarat Quirin Schiermeier.

Autorul articolului mai susține că a consultat atât teza de doctorat din 2003 a lui Victor Ponta, cât și cele trei cărți despre care se crede ca au fost plagiate. „Am avut la dispoziție teza de doctorat, dar și cărțile din care s-a copiat. Aceste documente le-am comparat eu personal, dar ele au fost verificate și de mai multi experți independenți”, a precizat Quirin Schiermeier.

Întrebat dacă este convins dincolo de orice dubiu că teza de doctorat a premierului Ponta este un plagiat, Quirin Schiermeier a declarat pentru gândul ca nu are niciun dubiu. „Nu am niciun dubiu privind plagiatul care a fost confirmat de experții pe care i-am nominalizat in articol”, a mai declarat Quirin Schiermeier.

Premierul Victor Ponta a declarat marți, 19 iunie, că sursa acuzațiilor de plagiat este fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu. „Sunt speculații ale domnului Ponta. Nu pot să vă dezvălui sursele noastre. Ce pot să vă spun este că nu avem nicio legătură cu mediul politic din România”, a mai afirmat Quirin Schiermeier.

Reprezentantul Nature.com a menționat că revista ar putea publica o continuare a articolului, dar încă nu au luat o decizie editorială. Autorul articolului a refuzat însă să ne transmită documentele pe care le-a consultat. Quirin Schiermeier a mai precizat că Nature.com a mai publicat articole asemanătoare despre plagiat la nivel înalt. „Am scris despre cazul de plagiat al fostului ministru al Apărării din Germania”.

Nature a relatat și despre acuzațiile de plagiat la adresa fostului ministru al Educației în Cabinetul Ponta, Ioan Mang. Aceeași revistă publica în ianuarie 2011 un interviu cu fostul ministru al Educației în Cabinetul Emil Boc, Daniel Funeriu. Quirin Schiermeier a precizat că nu există nici o legătură intre interviul lui Daniel Funeriu și articolul în care Ponta este acuzat de plagiat.

Potrivit prezentării de pe site-ul Nature.com, Quirin Schiermeier este corespondent al publicației din anul 1999 și a scris articole de știință și politică despre Germania, Uniunea Europeană, Europa de Est și URSS. „Este în mod special interesat de climatologie, oceanografie și științele pământului”, se mai precizează în profilului lui Quirin Schiermeier. Înainte să lucreze pentru revista Nature, Quirin Schiermeier a muncit în calitate de cartograf și a studiat geografia, statistica și economia la Universitatea din Munchen.

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Nicoleta Luciu, senzuală ca pe vremea când poza în Playboy! Cum s-a fotografiat vedeta
SCANDAL între Nea Marin și Liviu Vârciu! „Dacă nu își bagă mințile în cap…”
Simona Halep, virală în toată lumea! Ce a putut spune despre Donald Trump
Bombă! Ce a prezis Baba Vanga că se va întâmpla anul acesta. Se va schimba...
Horoscop INEDIT. Care e cea mai favorizată zodie. Ei sunt Regii Zilei
Magyarosaurus dacus: Sit al dinozaurilor din România, redescoperit după ce i s-a pierdut urma în...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
FOTO. Cine sunt victimele criminalului din Onești: „A fost crescut cu multă dragoste doar de...
IREAL! Femeia care a ucis două fetiţe în Andronache a fost iertată de anchetatori
Un băiețel a venit într-o zi cu o piatră acasă, iar după 10 ani familia...
Scanarea cu INFRAROȘU a celui mai scump tablou din lume a dezvăluit o SUPRIZĂ uriașă....
Telefonul cu o funcție minune. Ce face, de fapt, butonul de pe spatele iPhone
Horoscop 3 martie 2021. Zodia care se va bucura din plin
A invitat-o pe soacra ei să-i viziteze, dar a uitat ceva pe masa de cafea....
Tatăl uneia dintre fetele ucise pe trotuar, mărturii cutremurătoare: „Au vrut să se omoare”. Ce...
Jennifer Lopez și-a impresionat fanii cu o fotografie în costum de baie. Cum arată la...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea femeii care a transformat un site din România într-o adevărată putere. De ce a...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide