Binoamele Capitalei

Binoamele Capitalei
Publicat: 18/08/2022, 12:51

În limbajul cotidian, termenul de binom este adesea folosit. De cele mai multe ori, termenul are un sens peiorativ. Sau, cel puțin, desemnează o stare nefirească. Și în acest caz avem în vedere aceeași stare nefirească. Înainte de toate, conceptul de binom desemnează o expresie algebrică constituită din suma sau diferența a doi termeni (monoame). În afară de acest sens, există și sensul de grup de două elemente.

Am făcut această precizare pentru că, în cele ce urmează, voi face referire la primul matematician al Capitalei. Un fel de Elena Ceaușescu. Nu a chimiei, ci a matematicii. Evident, este vorba de nimeni… altul decât Nicușor Dan. El este primul element al binomului. El este și copilul adoptiv al cuplului non tradițional PNL-USR. Nicușor Dan mai este și mincinosul, impostorul, cel care este lipsit de orice viziune managerială și administrativă, cel care a adus haosul în București, cel care a inventat traficul aglomerat.

În fine, bucureștenii – pornind de la lipsa de performanță și minciunile rostite în campania electorală – l-au caracterizat în fel și chip. O spun sondajele. Însă, cel mai important rămâne faptul că Nicușor Dan este omul care va băga frigul în oasele bucureștenilor. La propriu. De ce? Din simplul fapt că a decis să mărească prețul gigacaloriei. Evident, în stilul său caracteristic, utilizând o beție de cuvinte din care nu se înțelegea nimic, folosind un ton gângav de copil bolnăvior, Nicușor Dan și-a impus propria viziune (catastrofală pentru bucureșteni!) în ceea ce privește căldura.

Adică, mai pe românește, Nicușor Dan îi va obliga pe bucureșteni să plătească de vreo 4 ori mai mult pentru căldură. Evident că în acest cost intră și pierderile din sistem. Vreo 30%. Adică, bucureștenii plătesc și pentru lipsa căldurii, dar și pentru pierderile din sistem.

În mod evident, reușita lui Nicușor Dan nu se putea realiza fără sprijinul prietenului săi de la Termoenergetica. Renumitul și respectatul domn Claudiu Crețu Sârbu. Absolvent de studii teologice (despre care unii susțin că ar lipsi un an!), dar și fost ofițer în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Însă, Claudiu Crețu Sârbu – omul de la Termoenergetica – a fost o perioadă însemnată și pe la ELCEN. Adică, o altă piesă din drama intitulată termia sau căldura bucureștenilor.

Și, uite așa, Nicușor Dan și prietenul Claudiu Crețu Sârbu sunt artizanii unui calcul transparent – atât de transparent încât au inclus și pierderile din sistem! – al gigacaloriei. Și, au făcut-o cum știu ei mai bine. Pe sub masă. Un fel de servită bucureștenilor. Și au pus-o în practică într-un moment în care bucureștenii nu au acordat foarte mare atenție. Spre deosebire de PNL și USR (părinte 1 și părinte 2) al lui Nicușor Dan, consilierii social-democrați au tras semnale de alertă cu privire la această ”combinatorică binomială”. Evident că vina aparținea grelei moșteniri. Deja este un lucru cunoscut.

Dar, vara este pe sfârșite și se apropie momentul în care ar trebui să se furnizeze căldură. Bineînțeles că, din nou, greaua moștenire este de vină, criza gazelor, războiul din Ucraina, existența Gabrielei Firea, planetele care nu sunt perfect aliniate. Și, la fel de evident, bucureștenii vor plăti costul înțelegerii lipsite de transparență dintre binomul Nicușor Dan – Claudiu Crețu Sârbu, cu complicitatea tacită a ELCEN care, deși prin presă suduie zgomotos, în realitate este parte a jocului.

În concluzie, cel mai de succes binom al Capitalei este cel format din Nicușor Dan și Claudiu Crețu Sârbu. Dacă primul susținea că 18 grade sunt suficiente în casele românilor, al doilea, cu un cinism surprinzător chiar și pentru un teolog polițist, ne recomanda să folosim boilerul…

Oricum, Nicușor Dan avea tupeul să-i mintă (din nou!) pe bucureșteni, declarând că nu are în intenție să mărească prețul gigacaloriei, subliniind totuși că prețul a fost mărit de 3 ori… Adică, l-a mărit preventiv… Logică de Elenă Ceaușescu a matematicii bucureștene.


Citește și: 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
WhatsApp trezește mari nemulțumiri. Utilizatorii sunt total derutați
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete