ALOCAȚII. PSD îi solicită președintelui Klaus Iohannis „să promulge urgent” dublarea sumelor lunare pentru copii

ALOCAȚII. PSD îi solicită președintelui Klaus Iohannis „să promulge urgent” dublarea sumelor lunare pentru copii
Curtea Constituțională dezbate legea de respingere a creșterii etapizate a alocațiilor copiilor / Foto: Mediafax
Publicat: 08/06/2020, 12:47

Partidul Social Democrat îi solicită președintelui Klaus Iohannis „să promulge rapid” dublarea alocaţiilor pentru copii. Totodată, PSD îi acuză pe cei de la Partidul Național Liveral că vor să tergiverseze aplicarea măsurii de dublare a alocațiilor.

”Klaus Iohannis trebuie să  promulge rapid dublarea alocaţiilor pentru copii dacă vrea ca românii să nu-l considere principalul autor al planului PNL de amânare repetată a aplicării legii. Liberalii arată deja public că vor să tergiverseze la maxim o măsură bună pentru milioane de copii. Orban se gândeşte să atace legea la Curtea Constituţională, iar ministrul Muncii spune că va face calcule peste vreo lună”, afirmă social-democraţii, citați de news.ro

PSD:  „În Germania, guvernul de dreapta dă 300 de euro suplimentar pentru fiecare copil”

De asemenea, PSD acuză PNL şi pe preşedinte că „nu sunt doar cinici, se dovedesc şi total decuplaţi de la realitate”.

PSD argumentează că în Germania, guvernul de dreapta tocmai dă o alocaţie suplimentară de 300 de euro pentru fiecare copil, ca parte a planului anti-criză.

”În România, premierul de dreapta vorbeşte despre alocaţiile copiilor ca despre nişte “pomeni”. Acum, preşedintele nu-i mai poate păcăli pe români, ca în ianuarie când a semnat rapid legea, apoi a împins Guvernul să o amâne nouă luni. Al doilea sabotaj asupra dublării alocaţiilor va arăta de ce un preşedinte care-i minte pe copiii României nu poate fi un bun părinte al naţiunii!”, mai afirmă reprezentanții PSD.

Legea a fost trimisă la promulgare la Cotroceni

Parlamentul a adoptat legea de respingere a Ordonanţei de Urgenţă care amâna dublarea alocaţiilor până la data de 1 august 2020, dublare decisă la propunerea şi prin votul PSD. Legea a fost deja trimisă la promulgare, la preşedintele Klaus Iohannis.

Dacă preşedintele promulgă legea, Guvernul ar trebui să crească alocaţia pentru copii până la suma de 300 de lei. Preşedintele are la dispoziţie 20 de zile pentru promulgarea legii.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase