„Ora guvernului” | Marius Budăi, către USR: „Vorbiţi de bunătate, de echitate, de coeziune. Când aţi fost în Guvern, nu aţi dat niciun leu oamenilor”

Publicat: 10/05/2023, 16:19
Actualizat: 10/05/2023, 16:24

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, miercuri, la dezbaterea „Ora Guvernului”, din plenul Senatului, că USR a vorbește de „bunătate, de echitate, de coeziune”, dar atunci când formațiunea a fost la guvernare „nu a dat niciun leu oamenilor”.

„Lipseşte o pancartă la dumneavoastră, să ştiţi, o pancartă pe care să o poarte Stelian Ion, să scrie: Am tăiat pensiile speciale când am fost ministrul Justiţiei. Asta ar fi fost, cred că, chiar corect. Poate mai este o pancartă cu domnul Dan Barna când era vicepremier şi a spus că o să dea OUG ca să taie pensiile speciale, dar nu o aveţi şi pe aia acum, dar nu-i nimic, putem discuta.

Aţi avut un PNRR scris la secret, nedezbătut, sindicatele şi patronatele, adică partenerii sociali, dacă nu ştiţi cine-s ăia – au spus asta public, că aţi refuzat orice dezbatere cu cei interesaţi, adică cu sindicatele şi cu patronatele, celor care le plângeţi de milă acum. Când dumneavoastră eraţi în Guvern şi aţi ascuns prin ministra dumneavoastră a Sănătăţii pe părinţii şi bunicii noştri, în casă, nu le-aţi dat niciun leu la pensii, dar acum le prinde de grijă. E ok. Cred că sunteţi extrem de nostalgic şi vă pare foarte mult rău de banii din consultanţă, nu-i aşa? Cred că după ăia plângeţi acum.

Vorbiţi de bunătate, de echitate, de coeziune. De unde grijile astea la USR, când dumneavoastră, repet, când aţi fost în Guvern, nu aţi dat niciun leu oamenilor. Vorbiţi de mediul economic când colegul dumneavoastră, ministrul Năsui, a blocat măsuri pentru mediul economic?”, a afirmat Marius Budăi, miercuri, la dezbaterea „Ora Guvernului”, în urma invitaţiei adresată la propunerea grupului parlamentar USR.

„Cu siguranţă nu se va pierde niciun ban din PNRR din cauza reformelor”

Marius Budăi a dat asigurări că nu va fi pierdut niciun ban din PNRR.

„Îi asigur pe cetăţeni, aşa cum şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că suntem extrem de determinaţi să terminăm cu aceste abuzuri, să rezolvăm aceste probleme şi, cu siguranţă nu se va pierde niciun ban din PNRR din cauza reformelor.

Vizavi de timinguri şi de date, tehnicul, nu politicienii din Comisia Europeană, tehnicul din Comisia Europeană şi-a dat seama că trei reforme extrem de importante, aşezate alandala în PNRR doar la trei luni de zile, nu pot fi făcute decât aşa cum aţi lucrat dumneavoastră, la secret.

Ori, pe aceste reforme trebuie avute foarte multe discuţii. Bănuiesc că ştiţi măcar definiţia dialogului social”, a completat Budăi, citat de News.ro.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Diva şi-a lăsat chiloţeii în vine şi a început să 🙊 O recunoşti? E celebră
FOTO. Cât de frumoasă e soția lui Ionuț Iftimoaie!
O femeie a fost declarată moartă de medici. Angajatul de la crematoriu a verificat și...
Dieta-minune a lui Ion Iliescu. Ce mănâncă la 93 de ani
Ziua Naţională, sărbătorită la bordul avionului. Momentul în care zeci de pasageri încep să cânte...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
🇷🇴 Mai multe mașini ARO din flota armatei au fost scoase la vânzare. Cât costă...
Fiica Ronei Hartner, răpusă de durere la căpătâiul mamei. Rita a fost susținută de tatăl...
Aurel Pădureanu, primele declarații de la înmormântarea Ronei Hartner! Ce relație a avut artista cu...
Cu ce domniță a fost surprins Dorian Popa: A uitat-o pe Babs!
Angajat în România. Roluri în magazinele Kaufland. Ce presupune munca unui angajat. Beneficii şi responsabilităţi
Pro TV a 'spart' banca! Ireal câţi bani vor primi concurenţii de la Survivor România...
Simbolul ASCUNS de pe drapelul ROMÂNESC! Puțini ȘTIU ce înseamnă DE FAPT
UNIREA Ungariei cu România! Cutremur în toată Europa: Era ceva natural
Planta pe care trebuie să o ai în casă în timpul iernii
VIDEO | Ultimele imagini cu Rona Hartner. Ce spunea artista despre moarte într-un live, înainte...
BANCUL ZILEI. Vasile: Nu vă supărați, aveți o bere? Ion:– La ce îți mai trebuie,...