Călin Popescu Tăriceanu, despre cea mai proastă măsură luată de guvernul Iohannis-Orban în pandemie: ”Efectele vor fi drastice!”

Călin Popescu Tăriceanu, despre cea mai proastă măsură luată de guvernul Iohannis-Orban în pandemie: ”Efectele vor fi drastice!”
Călin Popescu Tăriceanu, despre cea mai proastă măsură luată de guvernul Iohannis-Orban în pandemie: ”Efectele vor fi drastice!”
Publicat: 12/11/2020, 10:54

Afectând societatea la nivel medical și economic, noul coronavirus a amprentat negativ și sistemul de învățământ, atât în alte țări, cât și în România. Cursurile online, soluție ”de avarie” pentru a se încerca răspândirea infecției cu COVID-19, au scos în evidență și marile carențe ale sistemului educațional, iar Călin Popescu Tăriceanu consideră că închiderea școlilor a fost ”cea mai proastă măsură pe care a luat-o guvernul Iohannis-Orban” în timpul pandemiei.

Vor fi efecte negative pe termen lung, drastice, eforturile financiare considerabile care au fost făcute neavând o rezultantă pozitivă. De fapt, scrie Tăriceanu, ”școala nu mergea grozav” nici atunci când elevii erau prezenți în sălile de curs, iar acum – în astfel de condiții restrictive – nici atât.

”Cred că cea mai proastă măsură pe care a luat-o guvernul Iohannis-Orban în această criză este închiderea școlilor! Efectele acestei măsuri încă nu le vedem în totalitate, dar ele vor fi drastice. Eu cred că noi, toți părinții, vedem că școala online nu funcționează, indiferent ce fel de eforturi financiare am face. Școala nu mergea grozav nici când copiii mergeau la școală, darămite acum!

Acum guvernul ridică din umeri și ne spune că altă soluție nu există, că nu pot lăsa școlile deschise pentru că elevii sunt “răspândaci de virus”. Da, același guvern care pe 14 septembrie a deschis școlile pentru a justifica alegerile locale și ne convingea că elevii sunt mai bine supravegheați la școală decât acasă!”, acuză Tăriceanu în mediul online.

Există și altă soluție în afară de închidere? Sigur că există, dar pentru asta trebuie un guvern curajos, care să anticipeze și care să fie cinstit cu oamenii!

Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu: ”Acum guvernul ridică din umeri și ne spune că altă soluție nu există”

Călin Popescu Tăriceanu: ”PRO România insistă pentru deschiderea școlilor, simultan cu un program de testare”

Călin Popescu Tăriceanu notează că partidul Pro România solicită guvernului condus de Ludovic Orban să redeschidă școlile. Iar o astfel de măsură ar trebui să fie dublată de o testare săptămânală a profesorilor și una bilunară a elevilor.

Școlile nu ar trebuie să fie închise decât atunci când sunt descoperite focare de infecție, în timp ce cabinetele medicale din toate instituțiile de învățământ au nevoie de tehnică medicală corespunzătoare. În ceea ce privește argumentul că toate școlile europene și-au închis porțile – aceasta fiind singura soluție în timp de pandemie -, Călin Popescu Tăriceanu afirmă că nu este vorba decât despre ”o minciună”.

”PRO România insistă pentru deschiderea școlilor, simultan cu un program de testare săptămânală a profesorilor și de două ori pe lună pentru elevi. Cei infectați trebuie izolați, ceilalți continuă școala. Măsura închiderii se ia doar în cazul unui focar de infecție.

Putem să redeschidem și să dotăm corespunzător cabinetele medicale din școli. Chiar dacă o să fie doar un asistent medical, tot se poate face un proces de triaj zilnic al elevilor și profesorilor și un program de testare. Copiii nu mai trebuie să înceapă orele în același timp pentru a evita aglomerațiile și probabil că se poate simplifica curricula pe perioada crizei pentru a reduce numărul de ore și a putea găsi resurse pentru micșorarea numărului de copii din clase”, propune Călin Popescu Tăriceanu în mesajul postat pe pagina sa de socializare.

Este o minciună că toate țările europene au închis școlile și că nu există soluții!

Călin Popescu Tăriceanu

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Anamaria Prodan a dat-o pe amanta lui Reghe pe mâna interlopilor! IREAL ce a vrut...
FOTO. Imagini incendiare cu fosta soție a lui Marian Drăgulescu! Larisa s-a dezbrăcat în lanul...
Ficat mărit și gras? EVITĂ 15 alimente care cresc riscul de ciroză
O mai știi pe Irina de la A.S.I.A? Uite cum arată la 42 de ani,...
Gigi Becali și-a mărit averea în pandemie! `A fost de cinci ori mai bine`. Câte...
Ce mașină vei fi obligat să-ți cumperi peste doar 14 ani. Decizia e luată deja,...
Israelul îşi ameninţă adversarii. Ce a transmis premierul Naftali Bennett inamicilor statului
BANCUL ZILEI – Pițipoanca pipăită în autobuz
Ovidiu Hațegan, criticat după Italia – Țara Galilor. Arbitrul român a rămas în picioare la...
Anamaria Prodan a dat-o pe amanta lui Reghe pe mâna interlopilor! IREAL ce a vrut...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Știai? Locul interzis din România. Nimeni nu are voie să meargă acolo
Vă amintiți de momentul „Basic Instinct”? S-a întâmplat din nou, în direct la TV, iar...
Subiecte Evaluare Națională 2021 Română Edu.ro. Prima probă aduce surprize pentru elevi. Află subiectele în...
Vaccinare sau închisoare! Lovitură cruntă pentru cei care REFUZĂ vaccinarea. Cine a luat deja decizia
Raport devastator despre PFIZER! Cum sunt afectate femeile? Bomba momentului
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...