Călin Popescu Tăriceanu și noua etapă a festivalului ”Cântare lui Iohannis”: ”Festivism marca PNL dintr-o realitate ruptă de problemele românilor care mor cu zile”

Călin Popescu Tăriceanu și noua etapă a festivalului ”Cântare lui Iohannis”: ”Festivism marca PNL dintr-o realitate ruptă de problemele românilor care mor cu zile”
Călin Popescu Tăriceanu și noua etapă a festivalului ”Cântare lui Iohannis”: ”Festivism marca PNL dintr-o realitate ruptă de problemele românilor care mor cu zile”

Aparițiile televizate din ce în ce mai dese ale lui Klaus Iohannis – precum și toate promisiunile făcute de reprezentanții liberalilor – îl determină pe Călin Popescu Tăriceanu să tragă concluzia conform căreia românii asistă, de mai multă vreme, la ”festivism marca PNL”.

Ironic, Călin Popescu Tăriceanu anunță să s-a intrat într-o nouă ”etapă a festivalului “Cântare lui Iohannis”, iar toate problemele cu care se confruntă România – social, economic sau medical – au fost trecut n pălan secund. ”Când nu ai soluții la problemele actuale distragi atenția cu un spectacol”, transmite Tăriceanu, iar guvernul coordonat de Ludovic Orban și susținut de Klaus Iohannis nu reușește să găsească nicio soluție.

”Nu știu dacă ați văzut noua etapă a festivalului “Cântare lui Iohannis” de ieri seară! Dacă nu, nu ați pierdut nimic! Un nou festivism marca PNL dintr-o realitate ruptă de problemele românilor care mor cu zile în spitale sau în sălile de așteptare. Când nu ai soluții la problemele actuale distragi atenția cu un spectacol. Nu știi să dai pâine… bun și circul!

Aceleași materiale electorale cărora le dau titluri cât mai pompoase ca să impresioneze și să păcălească românii. Același program s-a numit “Reclădim România” înainte de alegerile locale, “Dezvoltăm România” după locale și acum Plan de Reziliență (or fi dispărut cuvintele românești din dicționar?). Nimic despre deschiderea școlilor. Doar asigurări că “vom avea un sistem rezilient și inclusiv”, notează Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu: ”Visul lui Iohannis și al sistemului de a repolitiza justiția!”

Călin Popescu Tăriceanu mai scrie că nu se face absolut nimic concret pentru ca IMM-urile să fie susținute, iar ”cuvintele pompoase” și ”promisiunile” nu ajută, niciodată, la nimic.

Mai mult, referindu-se la domeniul sănătății, Tăriceanu scoate în evidență un ”cinism dus la maxim”, făcând comparație între declarațiile autorităților și ”frânghia din casa spânzuratului”.

”Nimic concret pentru susținerea IMM-urilor. Doar că le facem “reziliente, inovative și competitive”. Din păcate IMM-urile nu funcționează cu promisiuni sau cuvinte pompoase.

În domeniul sănătății cinismul e dus la maxim: să vorbești despre cum tratezi bolile cronice după ce ai închis spitalele și ai refuzat dreptul la sănătate pentru 3,5 milioane de bolnavi cronici este ca și cum ai vorbi de frânghie în casa spânzuratului”, acuză Tăriceanu.

”Singura propunere clară din acest fals program este: desființarea secției de investigare a infracțiunilor din justiție. Visul lui Iohannis și al sistemului de a repolitiza justiția!”

Călin Popescu Tăriceanu

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York