Ce i-a transmis delegația FMI lui Marcel Boloș: „Aveți nevoie de sustenabilitate fiscal-bugetară. Aveți nevoie să reduceți deficitul bugetar”

Ce i-a transmis delegația FMI lui Marcel Boloș: „Aveți nevoie de sustenabilitate fiscal-bugetară. Aveți nevoie să reduceți deficitul bugetar”
Publicat: 26/09/2023, 13:49
Actualizat: 26/09/2023, 13:50

O delegație a Fondului Monetar Internațional (FMI) a fost prezentă luni în România. Ministrul de Finanțe, a oferit detalii din discuțiile purtate cu reprezentanții FMI la București. Aceștia i-au transmis lui Boloș că România are „nevoie de sustenabilitate fiscal-bugetară”.

Echipa FMI a discutat cu autorităţile române despre politicile economice în cadrul unor întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, ai Băncii Naţionale a României şi ai altor agenţii guvernamentale, se arată în comunicatul semnat de Geoff Gottlieb, reprezentantul regional al FMI pentru Europa Centrală.

Vizita FMI vine în contextul în care guvernul condus de Marcel Ciolacu pregătește ultimele detalii aduse legii fiscal-bugetare, pe care Premierul își va asuma răspunderea în Parlament, marți la ora 18:00.  Premierul discută ultimele amendamente propuse de opoziție asupra formei finale a legii.

Deși Boloș spune că FMI a apreciat eforturile României de a implementa reformele asumate în PNRR, aceștia au avut și un mesaj pentru cei care gestionează finanțele țării.

Ne-au apreciat eforturile de a implementa reforme și politici economice responsabile, dar au subliniat: „Aveți nevoie de sustenabilitate fiscal-bugetară. Aveți nevoie să reduceți deficitul bugetar și să luați măsuri suplimentare pentru combaterea evaziunii”, a precizat Marcel Boloș, într-o postare pe pagina sa de socializare.

Ce i-a transmis Comisia Europeană lui Boloș?

Ministrul de Finanțe a precizat că și Comisia Europeană a avut un mesaj în aceeași direcție pentru România. El spune că i s-a transmis din partea oficialilor de la Bruxelles, „aveți grijă cu deficitul bugetar, dacă nu faceți ceva, ajunge la cote alarmante. Sunteți în pericol să vă suspendăm fondurile europene, toate, și din Politica de coeziune și din PNRR”.

Boloș a subliniat faptul că România nu își poate permite riscul să piardă 75 miliarde euro și să închidă toate proiectele de investiții, care ar rămâne fără sursă de finanțare: adică toate proiectele din bani europeni ce înseamnă drumuri noi, spitale noi, școli noi, sprijin pentru persoanele vulnerabile sau rețele de apă-canalizare s-ar opri.

CITIȚI ȘI:

VIDEO UPDATE | Marcel Ciolacu bagă coaliția în ședință. Se analizează amendamentele primite de la Parlament. Kelemen Hunor este la Guvern

VIDEO | Marcel Ciolacu s-a văzut cu șeful Parlamentului Georgian. La discuții au fost propuse proiecte de interconectare cu Georgia peste Marea Neagră

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV. Mike și-a făcut bagajele și a plecat. Sfântul Nicolae a adus o surpriză neplăcută...
FOTO. Frumoasa Lena și-a pus iubitul fotbalist la munca de jos! Cum arată în costum...
Venezuela se pregătește de invazie. Maduro mobilizează armata și anunță anexarea unui teritoriu cât Grecia...
Berea fără alcool te lasă fără permis. Medic: Înverzește etilotestul
Românii au luat credite pentru facturi, lemne sau porcul de Crăciun. Cât plătesc rata pentru...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Cine cedează dacă ambii șoferi au prioritate pe un drum îngust?
Cine este criminalul care a îngrozit România?! El l-ar fi decapitat pe bărbatul din Olt...
Vești bune înainte de sărbătorile de iarnă. Cine sunt românii care vor primi ”a 13-a...
Părintele Cleopa a avut parte de o vizită ciudată la bordei
Atac terorist în Paris. Atacatorul a strigat "Allah akbar" şi a atacat trecători în centrul...
Victor Ciutacu l-a făcut praf pe Tolontan. „Nu am de ce să îl regret. Este....”
Revoluția CUANTICĂ este AICI! Anunțul făcut ASTĂZI de cel mai puternic OM din lume
A FOST ASASINAT lângă Moscova! Informația a fost confirmată OFICIAL
Lovitură mortală pentru Facebook și Instagram. Sunt pe cale de dispariție
Tradiții și superstiții de Moș Nicolae. La ce trebuie să fie atenți românii în data...
BANCUL ZILEI. Bulă: Iubito, uită-te ce vreme frumoasă este afară și tu stai în bucătărie...