VIDEO | Ciolacu: Avem 90% din programul de guvernare finalizat, suntem pregătiți de guvernare. Coaliția pierzătorilor trebuie să plece

Publicat: 07/09/2021, 21:59
Actualizat: 07/09/2021, 23:35

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că actuala coaliție de guvernare trebuie să plece și social-democrații sunt pregătiți în acest moment să își asume guvernarea. El susține că PSD a trecut astăzi legea consumatorului vulnerabil cu amendamentele propuse de social-liberali. Ciolacu spune că în acest moment dorința românilor este ca Guvernul Cîțu trebuie să plece și îi invită pe cei de la USR PLUS să treacă în opoziție, afirmând că PSD nu se va lăsa niciodată folosit de interesele nimănui.

„Barna nu vrea să plece. Eu nu pot să accept un IPOCRIT. Ei sunt niște ipocriți. Să se folosească de PSD, de români. Ei mint acum, cum au făcut cu „Fără penali în funcții publice”, cu PNRR, pensii speciale. Nu merge această minciună. Decideți, veniți în Opoziție. Avem moțiunea noastră, dacă nu ajungem moțiunea lor la vot. Avem 90% din programul de guvernare finalizat, suntem pregătiți de guvernare. Ce trebuie făcut în România. Am trecut legea cu consumatorul vulnerabil. S-au făcut trei comisii. Doreau să o ducă la 1 ianuarie. Am cerut și s-a reușit cu amendamente, în plen, să avem, de la 1 noiembrie, o lege pentru consumatorul vulnerabil. S-a mărit de la 500.000 locuințe, la 750.000”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

Șeful PSD i-a acuzat pe cei de la USR PLUS și PNL că sunt inconștienți și că provocând această criză nu au făcut decât să înrăutățească și mai mult actuala situație Guvern. El spune că în continuare președintele nu a dorit să poarte nici un fel de discuție cu PSD.

„Oamenii sunt inconștienți. Nu guvernează nimic. Să intervină președintele, care e rolul lui. N-a fost să facă un guvern de pierzători. Să se vadă cu Barna. Nu m-a sunat Iohannis, vorbim la televizor. Nici cu Cîțu. Iohannis vrea să construiască ceva normal? Unde e România ta normală?”, a mai spus liderul PSD.

Ciolacu a afirmat că actuala criză politică din coaliția de guvernare nu are la bază principii care să aducă bună-starea cetățenilor, ci mai degrabă este o luptă pentru interesele lor.

„Îl dăm mâine jos pe Cîțu. Dl Barna, ce urmează? Faci guvern cu AUR? Ce treabă am eu cu PNL și Barna? Îl aduc înapoi? Sunt jolly joker-ul lor? Să stea la… mascaradă? Nu e o criză politică pe principii, pe nivelul de trai al oamenilor, e o luptă pe interesele lor. Să se ducă la preot, să îi ia Simion”, a spus Ciolacu.

Președintele social-democraților susține că în acest moment Guvernul Cîțu este „căzut” și îl așteaptă pe Cîțu să vină să ceară votul în parlament, dar exclude susținerea unui Guvern minoritar PNL.

„Dacă vine Barna și spune că a depus o moțiune cu AUR…Hai domnule să stăm de vorbă. Noi vrem să dăm, dar pe urmă să ne întoarcem…Schimbă Barna ceva în programul de guvernare? Guvernul Cîțu e căzut în 45 de zile! S-au dus deja 5 zile de când a fost demis dl. Stelian. În continuare cei mai buni specialiști sunt la PSD. Mai sunt 40 de zile, până când va cădea Guvernul. S-a schimbat compoziția Guvernului. Nu ai voie decât 45 de zile. Guvernul Cîțu E CĂZUT! Ei trebuie să vină în Parlament la vot. Nu are voie nicio secundă… Cum să nu votez? Categoric sunt duși. USR votează? Intrăm într-o procedură constituțională”, a declarat Ciolacu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația