Ciucă a inaugurat Terminalul 4 de la Aeroportul Iași/PSD Iași: „Încercare DISPERATĂ de asemănare cu o ședință de partid”

Ciucă a inaugurat Terminalul 4 de la Aeroportul Iași/PSD Iași: Încercare DISPERATĂ de asemănare cu o ședință de partid
Publicat: 23/01/2024, 16:43
Actualizat: 23/01/2024, 16:44

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, la inaugurarea Terminalului 4 al Aeroportului Internaţional Iaşi, că proiectul fost o asumare politică, pentru el, și un model de colaborare administrativă și politică în sânul Coaliției. Dar filiala județeană a PSD susţine că evenimentul de prezentare a noului terminal a semănat cu o şedinţă de partid organizată de PNL, social-democraţii susţinând că liberalii au confiscat proiectul.

Inaugurarea Terminalului 4 de la Aeroportului din Iași a provocat o ciorovăială politică minoră între PNL și PSD. Liberalii susțin că ei l-au început, social-democrații reclamă că ei l-au terminat.

 PNL – Este un model de angajament şi de responsabilitate al administraţiei locale, într-un oraş unde administraţia liberală şi-a făcut datoria, a clamat Ciucă. Președintele Senatului  a arătat că trebuie să vorbim şi despre modelul administraţiei liberale, la Iaşi, la Suceava, la Cluj, la Alba, la Sibiu.

 

PSD – Este un proiect care aparţine întregii comunităţi. Din punct de vedere politic, nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără implicarea social-democraţilor. Finanţarea a fost asigurată după intrarea PSD la guvernare şi cu un ministru social-democrat la coducerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, a replicat liderul PSD Iaşi, Bogdan Cojocaru.

Aeroportul de la Iaşi a fost o asumare politică

Liderul PNL i-a felicitat pe cei din administraţia locală că au reuşit într-un an de zile să finalizeze acest obiectiv.

”Pentru mine este un model de angajament şi de responsabilitate al administraţiei locale, suntem într-un oraş unde administraţia liberală şi-a făcut datoria şi trebuie să vorbim şi despre modelul administraţiei liberale. Vorbim la Iaşi, vorbim despre cea de la Suceava, vorbim despre cea de la Cluj, vorbim despre cea de la Oradea, despre cea de la Alba despre cea de la Sibiu. Vorbim de administraţiile liberale acolo unde, în urma mai multor evaluări, s-a demonstrat că reprezintă şi sunt încadrate în topul unui nivel de trai încadrat în partea superioară alistei la nivel European. Este absolut necesar pentru noi, indiferent de culoarea politică, să avem curajul să ieşim în faţa oamenilor şi să le spunem în mod deosebit ce putem face şi ce nu putem face, să recunoaştem când greşim şi să recunoaştem că împreună cu oamenii putem să facem ceea ce ne asumăm politic”, a arătat Ciucă.

PSD reproșează PNL că nu a făcut și drumuri de acces la Aeroport

Potrivit unui comunicat transmis de PSD Iaşi, noua etapă de dezvoltare a Aeroportului ieşean va aduce starea de normalitate în ceea ce priveşte infrastructura aeroportură şi va contribui la dezvoltarea economică a judeţului. Totodată, PSD Iaşi susţine că acest eveniment, la care au fost prezenţi liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi mai mulţi miniştri PNL, a fost confiscat de liberali.

El a adăugat că ”ar fi trebuit să fie inaugurat măcar unul dintre cele două drumuri alternative spre Aeroport, pe care atât şefii Primăriei, cât şi cei ai Consiliului Judeţean tot le promit”.

La rândul său, şeful consilierilor judeţeni PSD Iaşi, Cristian Stanciu, a declarat că PSD a susţinut în plenul consiliului toate iniţiativele care au vizat dezvoltarea aeroportului, el adăugând că primele demersuri privind construirea T4 au fost iniţiate în timpul administraţiei social-democrate de la Consiliul Judeţean.

Mai mulţi parlamentari ieşeni PSD, dar şi consilieri ai acestui partid, au fost prezenţi, marţi, la evenimentul de prezentare a noului terminal al Aeroportului din Iaşi.

Citiți și: VIDEO | Nicolae Ciucă: Lecţia istorică rămasă peste timp e că prin unitate, curaj şi susţinerea cetăţenilor putem reuşi cele mai ambiţioase obiective

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Schimbare pentru cei cu MAȘINI PE BENZINĂ. Este răsturnare totală de situație pentru milioane de...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne