Clotilde Armand, imagini-cheie din seara numărării voturilor. Era îmbrăcată la fel ca în sala plină cu saci (VIDEO)

Clotilde Armand, imagini-cheie din seara numărării voturilor. Era îmbrăcată la fel ca în sala plină cu saci (VIDEO)
Surse foto: Captura Antena 3 și blog.factual.ro
Publicat: 07/08/2021, 18:17

Imagini cu Clotilde Armand îmbrăcată la fel ca în filmarea din sala de numărare a voturilor au fost identificate în spațiul public. Este vorba de momentul în care Clotilde Armand a dat declarații, alături de liderul USR, Dan Barna, marți noapte, 29 septembrie 2020, în fața Biroului Electoral al Sectorului 1. Declarațiile au fost postate atunci live pe contul de Facebook al actualului vicepremier.

În imaginile identificate în slațiul public, Clotilde Armand era îmbrăcată la ieșirea din sediul Biroului Electoral al Sectorului 1 la fel ca în filmarea camerelor de supraveghere din aceeași seară în care, potrivit România TV, apare Clotilde Armand, umblând printre sacii cu voturi, alături de membri ai USR în sala în se numărau buletinele electorale.

Ce declara actualul primar la ieșire

Ulterior, Antena 3 a publicat noi imagini în care Clotilde Armand apare în ușa sălii și poate fi identificată ținuta ei, ce pare identică cu cea de la ieșire din sediul Biroului Electoral al Sectorului 1

În declarația de la ieșirea din instituție, pe atunci candidata USR PLUS la Primăra Sectorului 1 anunţa că s-a finalizat centralizarea şi verificarea voturilor din Sectorul 1 şi susținea că a ieşit învingătoare, la o diferenţă de peste o mie de voturi. „Am ieșit învingători, matematica a învins”, declara atunci actualul edil-șef al Sectorului 1, după cum se vede în filmarea postată pe contul lui Dan Barna:

Potrivit postului de televiziune, imaginile ar arăta că, deși a negat că ar fi intrat în sala de sortare a voturilor, edilul de sector ar fi fost, de fapt, în respectiva sală, în momentul în care erau numărate voturile din saci.

Noile dezvăluiri veneau în contextul în care Clotilde Armand a negat, într-o postare pe Facebook, că s-ar fi aflat în sala de sortare, după ce Antena 3 a publicat imaginile. „Doamna respectivă indicată de avocatul lui Tudorache și de televiziunile de casă ale PSD nu sunt eu ?. Seamănă dar nu răsare”, a scris vineri, pe contul de Facebook, Clotilde Armand.

O reacție asemănătoare, a avut și sâmbătă, printr-o postare ironică, cu o mulțime de oameni într-un câmp de luptă : „Breaking news: noi imagini care ar înfățișa-o pe Clotilde Armand furând saci cu voturi!”.

Imagini din sala cu sacii de vot au apărut și anul trecut, după ziua alegerilor, și au stârnit vii reacții publice. „Acele imagini sunt de la procesul de numărare și persoanele sunt observatori care asistau numărarea. Apoi, orice candidat are dreptul să urmărească procesul de votare și numărare al votului pe toată perioada procesului electoral. Așa spune”, a scris Clotilde Armand anul trecut, în calitate de candidată USR PLUS la Primăria Sectorului 1, la prima apariție a imaginilor din sala cu sacii de vot.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase