Crin Antonescu, despre reacția lui Băsescu în scandalul Bercea: Putea rezolva printr-un singur cuvânt: demisie. Cum de nu l-au informat serviciile?

Crin Antonescu, despre reacția lui Băsescu în scandalul Bercea: Putea rezolva printr-un singur cuvânt: demisie. Cum de nu l-au informat serviciile?
Publicat: 19/06/2014, 15:26
Actualizat: 18/05/2015, 16:28

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a catalogat drept prea puține și tardive explicațiile date de președintele Băsescu despre scandalul în care este implicat fratele său, Mircea Băsescu, adăugând că șeful statului putea rezolva mai simplu printr-un singur cuvânt: demisie. Senatorul PNL a spus pentru gândul că acest caz va afecta grav imaginea României, subliniind că sunt semne de întrebare asupra serviciilor secrete, dacă acestea l-au informat sau nu pe președintele Băsescu despre asocierea fratelui său cu lumea interlopă.

„Sincer îmi pare rău din punctul acesta de vedere pentru Traian Băsescu că nu și-a dat demisia. Cred că era nevoie de mai multe explicații, se rezolva mai simplu printr-un singur cuvânt care este demisie. Cred că este prea târziu pentru că așa cum rezultă din înregistrările care au fost date publicității, relația lui Mircea Băsescu, dar aducând mereu în discuție poziția în stat a fratelui său cu clanul Bercea are o istorie. Cred că aceste declarații ale președintelui sunt repet insuficiente și vin prea târziu”, a spus Antonescu.

Liberalul a subliniat că din punctul de vedere al imaginii asocierea între scandalul care îi are ca principali actori pe Mircea Băsescu și Florin Anghel zis și Bercea Mondialul nu poate fi ocolită.

„Să nu uităm că, fără a comite vreo infracțiune, și domnul Băsescu președintele s-a asociat la nivelul imaginii cu clanul Bercea și să nu uităm că pe de altă parte oriunde și oricând, chiar dacă fiecare este strict răspunzător pentru faptele sale la un asemenea nivel în stat nu se poate disocia imaginea demnitarului respective cu cea a celor foarte apropiați”, a afirmat pentru gândul Crin Antonescu.

Senatorul PNL a ținut să precizeze că un asemenea scandal va afecta din nou foarte grav imaginea României.

„Viitorul politic al președintelui este unul extrem de restrâns, sunt cele câteva luni de mandat, pe care înțeleg că dorește să le parcurgă în continuare, am spus acest lucru încă înainte de acest scandal, nu văd un viitor politic președintelui Băsescu, dar imaginea României și asocierea familiei prezidențiale cu un asemenea scandal durează”, a declarat pentru gândul fostul președinte PNL.

El l-a acuzat pe președintele Băsescu că în ultimii zece ani, când a condus țara, a lăsat impresia „în mod voit și conștient că deține puterea și monopolul asupra anumitor informații”.

Se mai ridică o problemă: cum este posibil ca la nivelul serviciilor de informații, foarte bine pregătite altfel și recunoscute de toată lumea ca atare, să nu se livreze către președinte informația că fratele său se înrudește și nu doar se înrudește, dar întreține o relație care părea intensă și de durată cu niște oameni clar de asociat lumii interlope, cu niște oameni cu zeci de dosare, cu condamnări? Mi-e greu să explic dacă președintele Băsescu a fost informat, mi-e greu să explic dacă președintele, informat fiind, nu a avut abilitatea necesară de a-l preveni pe fratele său. Justiția trebuie să lămurească situația în ceea ce-l privește pe Mircea Băsescu, dar la nivel politic explicațiile de azi ale lui Traian Băsescu îmi par prea puține și venite prea târziu”, a afirmat Antonescu.

Cu toate că a vorbit despre demisia lui Traian Băsescu, Crin Antonescu a spus că nu se aștepta să și-o dea, dar că nu „excludea o asemenea ipoteză”.

„Demisia nu ți-o dai atunci când ești în poziții foarte mari, doar dacă ești vinovat de ceva sau doar dacă ai o vinovăție directă. Demisia are multe semnificații și dincolo de cei care au o părere greșită despre demisie, demisia este un act politic care nu înseamnă doar retragere, demisia poate să fie un act politic foarte ofensiv, ea are multe semnificații. Sincer îmi pare rău din punctul acesta de vedere pentru Traian Băsescu că nu și-a dat demisia”, a conchis fostul președinte PNL, Crin Antonescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani