Deputatul-activist Nicușor Dan, obligat la plata a 31.000 de euro cheltuieli de judecată în favoarea companiilor care dezvoltă proiectul One Floreasca City

Deputatul-activist Nicușor Dan, obligat la plata a 31.000 de euro cheltuieli de judecată în favoarea companiilor care dezvoltă proiectul One Floreasca City
Deputatul-activist Nicușor Dan, obligat la plata a 31.000 de euro cheltuieli de judecată favoarea companiilor care dezvoltă proiectul One Floreasca City
Publicat: 25/08/2020, 16:54
Actualizat: 25/08/2020, 16:56

Nicușor Dan este angrenat în lupta pentru fotoliul de Primar General al Capitalei, numai că – pe lângă emoțiile și tensiunile politice inerente – trebuie să introducă și mâna în buzunar pentru a plăti cheltuieli de judecată record.

Nicușor Dan controlează mai multe asociații civice și, prin intermediul acestora – potrivit cetateanul.net – a încercat să blocheze, folosindu-se de diverse ”argumente”, proiectul imobiliar de la Hala Ford din Cartierul Floreasca – One Floreasca City.

Proiectul One Floreasca City – în valoare de peste 100 milioane de euro – este dezvoltat de One United în parteneriat cu Auchan, pe terenul aferent vechii platforme Automatica din București.

Numai că asociațiile civice pe care Nicușor Dan le controlează au demarat, în cascadă, acțiuni în instanță, încercând să blocheze acest proiect. Au fost pe rol două procese de suspendare a proiectului  One Floreasca City și două procese de anulare ale aceleiași autorizații de construire. Însă tăvălugul proceselor nu s-a oprit aici. Tot de două ori, în câte două procese, asociațiile civice au cerut anularea aceleiași autorizații de construire și a acordului de mediu care a stat la baza autorizației respective.

Metode „neortodoxe” pentru a opri cu orice preț proiectul din Floreasca

Anul trecut, deputatul-activist Nicușor Dan – prin Asociația Salvați Bucureștiul și Asociația SOS Orașul – a fost nevoit să introducă, din nou, mâna în buzunar, pentru că a pierdut un alt proces în care solicitate ca lucrările la proiectul One Floreasca City să fie suspendate.

Culmea, ONG-urile controlate de Nicușor Dan – pretind că luptă cu mafia imobiliară, notează sursa citată – au folosit în instanță metode „neortodoxe” pentru a opri cu orice preț proiectul din Floreasca, iar instanța de recurs a casat sentința pronunțată, în fond, de Tribunalul București. În rejudecare, a respins în totalitate cererea de suspendare a actelor administrative în baza cărora se începuse deja edificarea proiectului – asociațiile controlate de Nicușor Dan au fost obligate la plata a 10.000 de euro către aceiași dezvoltatori.

De altfel, instanța de judecată a stabilit că ”proiectul One Floreasca City nu generează nicio pagubă pentru locuitorii cartierului Floreasca”. Mai mult decât atât, judecătorii au confirmat că ”actele folosite de investitori pentru începerea lucrărilor (planul urbanistic zonal, acordul de mediu și autorizația de construire) au fost și rămân perfect valabile”.

Cererile asociațiilor controlate de Nicușor Dan au fost respinse

După ce Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală și Asociația Salvați Bucureștiul au avut statut de ”parte reclamantă” în procesul cu One Mircea Eliade Properties SRL și Auchan România SA, judecătorii au analizat argumentele celor implicați, iar asociațiile folosite de Nicușor Dan trebuie să plătească toate cheltuielile de judecată.

„Respinge cererea modificată formulată de reclamanta Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală și cererea formulată de reclamanta Asociația Salvați Bucureștiul ca neîntemeiate. Admite cererea de intervenție accesorie formulată de Asociația Lexcivica în sprijinul pârâtei One Mircea Eliade Properties SRL. Obligă reclamantele la plata către pârâta One Mircea Eliade Properties SRL a sumei de 55.121,99 lei cu titlu de cheltuieli de judecată și la plata către pârâta Auchan România SA a sumei de 100.658,63 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, se arată în dispozitivul sentinței Tribunalului București.

Trebuie menționat, totuși, că decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs tot la Tribunalul București.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...